Zoek je een training in beleggen? Ontdek deze cursus!

In de wereld van beleggen zijn er zoveel termen en concepten dat het soms voelt alsof je een nieuwe taal moet leren. Van aandelen tot obligaties, van futures tot opties, de lijst is eindeloos. Maar als je op zoek bent naar een training in beleggen, of je nu beginner bent of al wat ervaring hebt, er is één term die je absoluut moet kennen: ETF. Ja, je leest het goed, ETF. Maar, WTF is een ETF? Laten we daar samen eens naar gaan kijken.

De basis: wat is een ETF?

ETF staat voor Exchange Traded Fund. Het is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld, net als aandelen. Een ETF houdt een verzameling van activa, zoals aandelen, obligaties of grondstoffen. Het mooie van ETF’s is dat ze je in staat stellen om in een breed scala van sectoren of marktindices te beleggen zonder dat je elk aandeel individueel hoeft te kopen.

Voordelen van ETF’s

 

1. Diversificatie

Met één transactie kun je beleggen in een hele reeks activa, wat je portefeuille meteen diversifieert. Dit betekent dat je je risico spreidt over verschillende soorten investeringen, in plaats van al je geld in één enkele belegging te steken. Als één belegging het niet goed doet, kunnen de andere beleggingen in je portefeuille dit compenseren. 

 

2. Kosten 

ETF’s staan bekend om hun lage kosten in vergelijking met traditionele beleggingsfondsen. Deze lage kosten zijn te danken aan het feit dat ETF’s passief beheerde fondsen zijn, wat betekent dat ze een bestaande index volgen in plaats van actief te proberen de markt te verslaan.

 

3. Flexibiliteit

Je kunt ETF’s gedurende de handelsdag kopen en verkopen tegen de marktprijs. Dit is een aanzienlijk verschil met traditionele beleggingsfondsen, die slechts één keer per dag worden verhandeld tegen de netto-activawaarde aan het einde van de handelsdag. 

NL Savings 1030x250

Waarom ETF’s een gamechanger zijn

Stel je voor dat je een schilderij wilt kopen, maar in plaats van één schilderij te kopen, krijg je een stukje van elk schilderij in de galerij. Zo werken ETF’s ook: Ze bieden je een stukje van een brede markt. Een ETF is daarmee een krachtig instrument voor zowel nieuwe als ervaren beleggers.

 

Voor beginners

Als je net begint met beleggen, kan de markt overweldigend zijn. Waar begin je? Welke aandelen kies je? ETF’s bieden een eenvoudige oplossing. Door te beleggen in een ETF die een brede marktindex volgt, zoals de S&P 500, kun je meteen een gediversifieerde portefeuille hebben.

 

Voor ervaren beleggers

Ook voor de meer ervaren beleggers bieden ETF’s waarde. Ze kunnen worden gebruikt om specifieke sectoren of trends te targeten zonder dat je elk bedrijf afzonderlijk hoeft te onderzoeken. Bovendien bieden sommige ETF’s de mogelijkheid om te beleggen in markten die anders moeilijk toegankelijk zouden zijn.

Training beleggen

Hoe kies je de juiste ETF?

Het kiezen van de juiste ETF vereist onderzoek. Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

  • Doelstelling: Wat wil je bereiken met je belegging? Zoek naar ETF’s die aansluiten bij jouw beleggingsdoelen;
  • Kosten: Let op de kostenratio. Lagere kosten betekenen meer van je geld gaat naar de belegging zelf;
  • Prestaties: Hoewel eerdere prestaties geen garantie zijn voor toekomstige resultaten, kan het nuttig zijn om te zien hoe de ETF zich in het verleden heeft gedragen.

Training beleggen: waarom beginnen met ETF’s?

Nu je weet wat ETF’s zijn en waarom ze zo’n waardevol instrument kunnen zijn, is het tijd om te kijken hoe je kunt beginnen. Een training of cursus beleggen die zich richt op ETF’s kan een uitstekend startpunt zijn. Het biedt je de kennis en het vertrouwen om je beleggingsreis te beginnen of voort te zetten.

 

Mijn cursus: WTF is een ETF

Omdat zelf op onderzoek gaan vaak onnodig veel tijd kost, heb ik speciaal voor degene die een genie wil worden in ETF-beleggen de cursus WTF is een ETF? ontwikkeld. 

Of je nu net begint met beleggen of je bestaande kennis wilt uitbreiden, deze cursus biedt waardevolle inzichten en praktische vaardigheden die je direct kunt toepassen. Met een mix van theorie, praktijkvoorbeelden, en interactieve oefeningen, is WTF is een ETF? ontworpen om je te empoweren met de kennis en het vertrouwen om slimme beleggingsbeslissingen te nemen met ETF’s.

Ben je klaar om te ontdekken hoe je succesvol in ETF’s kunt beleggen en wil je leren hoe je deze kunt gebruiken om je beleggingsdoelen te bereiken? Schrijf je in voor WTF is een ETF? en zet de eerste stap naar beleggingssucces. Door de deskundige begeleiding en uitgebreide cursusmateriaal heb je alles wat je nodig hebt om met vertrouwen te beleggen in ETF’s.

 

Van Spaarvarken naar Beurswolf

Als je meer van een boekliefhebber bent, dan is Van Spaarvarken naar Beurswolf de ideale keuze voor jou. Dit boek biedt een uitgebreide gids voor iedereen die de overstap wil maken van sparen naar beleggen. Met heldere uitleg, praktische voorbeelden, en stap-voor-stap instructies, is dit boek jouw persoonlijke gids op de weg naar financiële vrijheid door beleggen.

Kern van het verhaal

Of je nu een beginnende of ervaren belegger bent, we zijn nooit uitgeleerd. De cursus WTF is een ETF? introduceert je op een toegankelijke wijze in de wereld van Exchange-Traded Funds (ETF’s), terwijl het boek je meeneemt op een uitgebreide reis van sparen naar succesvol beleggen. Samen vormen ze de perfecte toolkit om je beleggingskennis te vergroten, praktische strategieën te leren en met vertrouwen je weg naar financiële vrijheid te navigeren.

YoungTrader

Mijn naam is Veronique Estié. Op mijn 23ste startte ik tijdens mijn opleiding Economie met beleggen. Ik vond het spannend, maar ik was open-minded en leergierig. Al gauw ontdekte ik dat leren beleggen gepaard gaat met een overload aan informatie. Startende beleggers weten vaak niet waar te beginnen. Ik was ervan overtuigd dat dit makkelijker kon. En dat deze industrie wel wat frisse energie kon gebruiken. Leren beleggen mag leuk zijn. Geen oude studieboeken, maar luchtige content waar je wat van opsteekt. Zo werd YoungTrader geboren.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.