Bescherm je crypto met Bitvavo

Investeren in cryptocurrencies gaat gepaard met beveiliging tegen cybercriminelen. Je wil je munten beschermen tegen hackers. Er bestaan verschillende manieren om je digitale valuta te beschermen, zoals het gebruik van ledgers of het aanzetten van Two-Factor Authorization. Bitvavo tilt het graag nog een niveautje hoger. Bescherm nu je crypto met Bitvavo via het deposito garantiestelsel. In dit artikel leg ik uit hoe het werkt.

Bescherm je crypto met Bitvavo

De veiligheid van je tegoeden is de hoogste prioriteit van Bitvavo. Om de veiligheid van je tegoeden te garanderen, slaat Bitvavo, in principe, het grootste deel van haar gebruikerstegoeden op bij Verzekerde Custodybedrijven (dit zijn partijen die gespecialiseerd zijn in het opslaan van digitale valuta in een veilige omgeving). Deze bedrijven zijn verzekerd tot een bedrag van € 255 miljoen om potentiële risico’s zo veel als mogelijk te beperken. Om de veiligheid van Bitvavo haar gebruikerstegoeden nóg beter te beschermen, komt Bitvavo nu met een zogeheten Bitvavo-accountgarantie. Mocht iemand ongeoorloofd toegang krijgen tot je Bitvavo account en tegoeden verduisteren, dan kun je nu in aanmerking komen voor een terugbetaling tot € 100.000.

bitvavo crypto

Hoe werkt het?

  • Stap 1. Check eerst of jee een Bitvavo-gebruiker bent die in aanmerking komt. Om in aanmerking te komen moet je alle gevraagde verificatie-stappen hebben voltooid en dus een officieel account zijn. Bovendien moet je account minstens 30 dagen open zijn, nadat je in aanmerking bent gekomen om te handelen. Je komt slechts eenmaal in aanmerking voor terugbetaling. Latere ongeoorloofde activiteiten worden niet gedekt.
  • Stap 2. Lever een politierapport in. Om je aanvraag compleet te maken, moet je een politierapport indienen. Daarmee toon je aan dat iemand via een ongeoorloofde activiteit toegang heeft gekregen tot je Bitvavo-account en geld heeft opgenomen zonder jouw toestemming.
  • Stap 3. Neem contact op met de supportafdeling. Vervolgens vraag je aan de supportafdeling van Bitvavo om je account te vergrendelen. Vertel hen wat er is gebeurd, waarbij je probeert zo veel als mogelijk details te vertellen. Op deze manier kan Bitvavo haar community zo goed als mogelijk beschermen.
  • Stap 4. Word terugbetaald. Jouw rapport zal worden onderzocht en indien Bitvavo bewijs vindt van ongeoorloofde activiteiten, krijg je 100.000 euro terugbetaald. Dit gebeurt direct nadat er is bevestigd dat je in aanmerking komt voor de Bitvavo-accountgarantie.
crypto orders bitvavo

Welke valuta worden beschermt door Bitvavo?

  • Onbevoegde opname van crypto. Dit betekent dat iemand onbevoegde toegang heeft gekregen tot je account en je cryptocurrencies heeft opgenomen.
  • Ongeoorloofde opname van EUR. De Bitvavo-accountgarantie vergoedt ook tot een bedrag van 100.000 euro als iemand een ongeoorloofde opname van euro’s naar een bankrekening of online rekening initieert vanuit jouw Bitvavo account. Denk daarbij aan een sim-swapaanval, waarbij oplichters zonder toestemming toegang tot je account krijgen en je geld opnemen.

Mocht iemand ongeoorloofd toegang krijgen tot je Bitvavo account en tegoeden verduisteren, dan kun je nu in aanmerking komen voor een terugbetaling tot € 100.000.

Wat wordt niet door Bitvavo beschermd?

Een ton uitkeren is natuurlijk geen grap, dus Bitvavo is streng in haar keuring welke zaken er worden gedekt en welke niet. Onderstaand zie je een paar voorbeelden van zaken die niet onder het Bitvavo-accountgarantiestelsel vallen. Let op: deze lijst is slechts indicatief en niet uitputtend:

  • Onjuiste transacties – Je hebt per ongeluk je crypto’s verstuurd met een verkeerd e-mailadres of een verkeerde public key, waardoor je je crypto’s niet meer kunt terughalen (autsj!). Dit soort transacties worden niet gedekt, omdat er geen sprake is van ongeautoriseerde toegang tot je account.
  • Kopen, verkopen of verzenden van crypto – De garantie dekt alleen ongeoorloofde activiteiten. Bitvavo dekt geen verliezen en kan ook je transactie niet terugdraaien, als je crypto koopt, verkoopt, converteert of verstuurt met je account en daar later spijt van hebt. Denk aan, cryptocurrencies die je zelf naar een fraudeur stuurt, omdat je in de frauduleuze activiteiten van een nep-investeringspartij trapt. Pijnlijk, maar ook hier is geen sprake van ongeautoriseerde toegang, omdat je zelf de cryptocurrencies hebt overgemaakt.

De kern van de zaak

Als je besluit om te investeren in cryptocurrencies, dan is het belangrijk te weten dat er risico’s bestaan. Naast schommelende wisselkoersen, bestaat er ook de dreiging van hackers. Het blijft tenslotte online geld. Hackers worden steeds slimmer. Bescherm je crypto met Bitvavo via het deposito garantiestelsel.

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange. Bitvavo maakt handelen in cryptocurrencies toegankelijk voor beginners. De exchange is simpel opgezet, biedt een divers aantal digitale valuta aan en heeft een snelle customer service. In een rumoerige wereld van crypto, is het fijn om zo’n betrouwbare exchange te hebben.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.