fractioneel beleggen

Fractioneel beleggen via Trade Republic

Trade Republic lanceert fractioneel beleggen in obligaties, waardoor je al met kleine bedragen kunt investeren. Naast de mogelijkheid om in boeiende obligaties te investeren, bieden ze een aantrekkelijke 4% rente op niet-belegde cash. In dit artikel ontdekken we wat dit platform nog meer te bieden heeft.

Fractioneel beleggen in obligaties

Beleggen in obligaties via Trade Republic

Trade Republic lanceert fractionele obligaties. Op deze manier worden obligaties toegankelijker voor jonge beleggers. Bovendien kun je via Trade Republic vanaf 1 oktober 2023 profiteren van een jaarlijkse rente van 4% op je niet-geïnvesteerde geld, mogelijk gemaakt door partnerbanken zoals JP-Morgan.

Wat is passief beleggen

Wat is passief beleggen? De voor- en nadelen

Beleggen met een klein bedrag is een slimme keuze. Het helpt je vertrouwen en goede gewoontes op te bouwen in de financiële markt zonder veel risico. Dankzij compound interest kan zelfs een klein bedrag groeien. Veel platforms, zoals Brand New Day, accepteren lage inleg. Begin klein en profiteer van samengestelde rente.

Aandelen of indexfondsen: wat kies jij?

Indexbeleggen of investeren in losse aandelen. Beide vormen van beleggen kennen voor- en nadelen. Zo loop je met losse aandelen meer risico, maar kan het ook erg hard gaan met rendement. Bij indexbeleggen kies je voor een gemiddeld resultaat, maar uit de geschiedenis blijkt dat dat zo slecht nog niet is! In dit artikel nemen we de voor- en nadelen door, zodat jij kunt onderzoeken welke vorm het beste bij jou persoonlijke voorkeuren past.

Geld AVA Warren Buffett

Waarom beleggen met weinig geld een uitstekend idee is

Beleggen met een klein bedrag is een slimme keuze. Het helpt je vertrouwen en goede gewoontes op te bouwen in de financiële markt zonder veel risico. Dankzij compound interest kan zelfs een klein bedrag groeien. Veel platforms, zoals Brand New Day, accepteren lage inleg. Begin klein en profiteer van samengestelde rente.

overname op de beurs

Een overnamebod op jouw aandelen – wat nu?

Als jouw bedrijf fuseert of wordt overgenomen, kunnen verschillende situaties ontstaan, zoals ruilverhouding, driehoeksfusie en uitstoting. Hoewel fusies kansen bieden, genieten kleine aandeelhouders ook bescherming tegen mogelijke negatieve gevolgen. Transparantie tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) is cruciaal. In geval van onenigheid kun je overwegen je aandelen te verkopen, wat vaak efficiënter is dan juridische stappen. Fusies en overnames zijn vol verrassingen en kansen.

amazon woolsocks cover

Dubbel korting klappen met WoolSocks & Amazon Prime | Hoe werkt het?

Bespaar geld en profiteer van exclusieve cashback-deals tijdens Amazon Prime Days met de Woolsocks-app. In dit artikel leg ik uit hoe het werkt en hoeveel geld jij kunt besparen door via de WoolSocks app te shoppen bij Amazon.

Brand New Day Starten Cover

5 redenen waarom startende beleggers kiezen voor Brand New Day

Brand New Day is een populair beleggingsplatform voor beginnende beleggers. Het platform is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen, met duidelijke navigatie en uitleg van financiële termen. In dit artikel zoomen we in waarom veel starters kiezen voor Brand New Day.

slimme spaarhacks

Waarom beleggen bij Brand New Day?

Brand New Day maakt indexbeleggen eenvoudig voor beginners. Met diverse ETF's en lage kosten bieden ze een stressvrije en wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor goede langetermijnresultaten. Ideaal voor beginnende beleggers.

small cap aandelen

Wat zijn small cap aandelen?

Small cap aandelen zijn aandelen in small cap bedrijven die, zoals de naam suggereert, een small cap hebben. In dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen small, mid en large cap aandelen. Daarnaast kijken we naar de kansen en risico's die gepaard gaan met investeren in small cap aandelen. Als laatste zoomen we in op een aantal small cap aandelen en ETF's zodat je deze in de praktijk kunt herkennen.

ETF beleggen

Welke beurs kies je als een aandeel aan verschillende beurzen is genoteerd?

Veel beleggers vinden het verwarrend dat een aandeel soms aan meerdere beurzen is genoteerd. Welke beurs moet je dan kiezen? Het is wel degelijk relevant via welke beurs je een aandeel koopt, want die keuze kan veel impact hebben op de totale kosten en daarmee het rendement. In dit artikel hebben we besproken welke vragen je jezelf moet stellen bij het kiezen van de juiste beurs als je een aandeel aankoopt.

periodiek beleggen

Beleggingen die je stressniveau verlagen

Periodiek beleggen kent voor- en nadelen. In dit artikel nemen we deze met je door! De voordelen van periodiek beleggen zijn vooral gefocust op gemak, risicospreiding en voorkennis. De nadelen van periodiek beleggen zijn gerelateerd aan de kosten en het rendement. Het is belangrijk om je beleggingsstrategie af te stemmen op je persoonlijke financiële situatie.