Waarom beleggen bij Brand New Day?

Brand New Day maakt indexbeleggen eenvoudig voor beginners. Met diverse ETF's en lage kosten bieden ze een stressvrije en wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor goede langetermijnresultaten. Ideaal voor beginnende beleggers.

small cap aandelen

Wat zijn small cap aandelen?

Small cap aandelen zijn aandelen in small cap bedrijven die, zoals de naam suggereert, een small cap hebben. In dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen small, mid en large cap aandelen. Daarnaast kijken we naar de kansen en risico's die gepaard gaan met investeren in small cap aandelen. Als laatste zoomen we in op een aantal small cap aandelen en ETF's zodat je deze in de praktijk kunt herkennen.

ETF beleggen

Welke beurs kies je als een aandeel aan verschillende beurzen is genoteerd?

Veel beleggers vinden het verwarrend dat een aandeel soms aan meerdere beurzen is genoteerd. Welke beurs moet je dan kiezen? Het is wel degelijk relevant via welke beurs je een aandeel koopt, want die keuze kan veel impact hebben op de totale kosten en daarmee het rendement. In dit artikel hebben we besproken welke vragen je jezelf moet stellen bij het kiezen van de juiste beurs als je een aandeel aankoopt.

periodiek beleggen

Beleggingen die je stressniveau verlagen

Periodiek beleggen kent voor- en nadelen. In dit artikel nemen we deze met je door! De voordelen van periodiek beleggen zijn vooral gefocust op gemak, risicospreiding en voorkennis. De nadelen van periodiek beleggen zijn gerelateerd aan de kosten en het rendement. Het is belangrijk om je beleggingsstrategie af te stemmen op je persoonlijke financiële situatie.

beleggen in chatgpt

Beleggen in ChatGPT? Vijf artificial intelligence ETF’s

De ontwikkeling van ChatGPT en de toename van interesse in artificial intelligence (AI) hebben geleid tot een groeiende markt voor AI-gerelateerde bedrijven. Beleggers kunnen profiteren van deze trend door te investeren in artificial intelligence ETF's die verschillende technologiebedrijven volgen die zich bezighouden met AI en robotica. Door deze investeringen kunnen beleggers deelnemen aan de groei van deze veelbelovende sector en tegelijkertijd hun portefeuille diversifiëren.

Checklist voor indexbeleggers

Indexbeleggen kan een goede optie zijn voor beleggers. Indexbeleggen kent voordelen, maar er zijn ook risico's aan verbonden. In dit artikel nemen we een aantal vragen met je door, die je jezelf moet afvragen alvorens je start met indexbeleggen. Een soort checklist voor de indexbelegger dus. Een goede voorbereiding is het halve werk. 

modelbeleggen

Modelbeleggen: iets voor de startende belegger?

Startende beleggers vinden het vaak lastig om te beslissen waar ze in moeten investeren. Het is ook lastig om in te schatten hoe een bedrijf in de toekomst zal presteren. We weten het ten slotte nooit zeker. Een ondersteunende tool voor startende beleggers is themabeleggen. Je belegt dan niet in één aandeel, maar in een economische ontwikkeling. BUX is een broker die op haar website verschillende thema's uitlicht en beleggingsproducten benoemt die behoren bij dergelijke thema's.

Aandelen of indexfondsen: wat kies jij?

Indexbeleggen of investeren in losse aandelen. Beide vormen van beleggen kennen voor- en nadelen. Zo loop je met losse aandelen meer risico, maar kan het ook erg hard gaan met rendement. Bij indexbeleggen kies je voor een gemiddeld resultaat, maar uit de geschiedenis blijkt dat dat zo slecht nog niet is! In dit artikel nemen we de voor- en nadelen door, zodat jij kunt onderzoeken welke vorm het beste bij jou persoonlijke voorkeuren past.

obligatie-etf bux

Wat is een obligatie-ETF?

In onrustige beurstijden neigen veel beleggers naar obligaties. Maar kende je de obligatie-ETF al? Dit is een ETF, waarbij jij met één aankoop verschillende obligaties in je portfolio toevoegt. Daarmee verlaag je het risico in je portfolio. In dit artikel bespreken wat de voor- en nadelen van een obligatie-ETF zijn en welke er op de markt bestaan.

Beleggen BUX broker

3 redenen waarom ik beleg bij BUX

Het kiezen van een broker is voor veel startende beleggers een struikelblok. De eerste stap is om na te denken wat je voorkeuren zijn: lage kosten, veel tools, een ruim aanbod en/of een gebruiksvriendelijk platform. Na het analayseren van deze factoren kwam ik uit bij BUX. In dit blogartikel deel ik drie redenen waarom ik beleg bij BUX.

Portfolio overzetten naar BUX

Het kiezen van een broker is lastig. BUX is een broker die de laatste tijd hard is gegroeid. Ze bieden verschillende features aan, waardoor deze broker nu het beste past bij mijn voorkeuren. In dit artikel leg ik uit hoe je je portfolio kan overzetten van je huidige broker naar BUX.

Hoe maak jij winst op een aandeel?

Rendement behalen op de beurs, hoe doe jij dat? In de wereld van beleggen wordt er weinig gesproken over winst maken, beleggers hebben het over rendement behalen.