Crypto cadeau voor Sinterklaas

Wil je deze feestdagen een origineel cadeau geven aan jouw vrienden en familie? Geef ze crypto cadeau voor Sinterklaas. Via een paper wallet kan je de cryptocurrencies eenvoudig in een schoen stoppen of onder de kerstboom leggen. Misschien dat je opa en oma even moet uitleggen wat ze nu precies hebben ontvangen, maar je neefjes en nichtjes zullen er blij mee zijn. Wie weet is dat papiertje over enkele jaren wel veel meer waard. Als je besloten hebt welke cryptocurrency je cadeau wil geven, is het eenvoudig om daar een Paper Wallet voor aan te maken. Bitvavo gaf mij een tutorial. In deze blogpost behandel ik hoe je in zes stappen een Paper Wallet aanmaakt.

Stap 1. WalletGenerator

Ga naar de website walletgenerator.net. Schrik niet van de look van deze website, het ziet er nogal ouderwets uit. Zelfs een beetje shady, maar dat komt omdat het een oude software is. Scroll naar beneden om een wallet aan te maken voor jouw type cryptocurrency. In het groene vlak zie je een selectie aan tokens waar je uit kan kiezen. Klik op de cryptocurrency die je naar jouw Paper wallet wil sturen. De volgende stap is om als een gek met je muis te gaan bewegen. Je ziet dan langzaam groene stipjes op het scherm verschijnen. Als je lang genoeg door gaat, verschijnt je Paper Wallet met een public én private key in beeld in de vorm van QR-codes.

wallet generator

For your information

Wat betekenen de ‘keys’ op jouw Paper Wallet? De ene QR-code betreft je publieke adres; hiermee kan je geld van andere cryptocurrency gebruikers ontvangen. Deze code mag je zo vaak delen met anderen als je maar wilt. De andere QR-code bevat jouw private key; dit kan je vergelijken met een échte sleutel van jouw portemonnee. Het is super belangrijk dat je deze QR-code niet met anderen deelt, omdat ze anders in staat zijn de cryptocurrencies in je wallet op te nemen.

Stap 2. Print jouw Paper Wallet

Zorg ervoor dat je laptop is aangesloten op een printer. Druk op print en jouw Paper Wallet komt de printer uitrollen.

Stap 3. Knippen en vouwen maar!

Knip je paper wallet netjes uit. Vervolgens vouw je het stukje papier zoals aangegeven in de onderstaande afbeelding. Let erop dat je het papiertje zo vouwt dat het public key wél goed te zien is, maar de private key niet!

paper wallet

Stap 4. Ga naar een Block-explorer

Via Google kun je naar een website gaan om je Paper Wallet adres te bekijken. Het ligt eraan voor welke cryptocurrency je gekozen hebt. Als je bijvoorbeeld voor Litecoin gekozen hebt, dan typ je in Google ‘Litecoin Block-explorer’. De eerste link die naar boven komt bij Google leid je naar de Block-explorer website.

Stap 5. Voer de code in

Bovenaan de Block-explorer vind je een zoekbalk. In deze balk ga je het publieke adres invoeren. Je kan dit op twee manieren doen: handmatig de code intypen of met een QR-code scanner. Kies je voor de eerste optie? Dan typ je de lettercode onder de public key in de zoekbalk en klik je op enter. Heb je een QR-code scanner in huis? Klik dan eerst met je muis op de zoekbalk en scan vervolgens de public key van jouw Paper Wallet.

block-explorer

Wanneer deze ratio een extreem hoge waarde bereikt, zijn de markten rijp voor een daling van de ratio. Aan de andere kant kan een extreem lage meting de weg vrijmaken voor een toename van de BTC dominantie.

Stap 6. Storten maar

Nadat je op enter hebt gedrukt verschijnt de online omgeving van je Paper Wallet in beeld. Je leest hier hoeveel cryptocurrencies er op dat moment in je wallet zitten. Als je je wallet net hebt aangemaakt, zal je eerst cryptocurrencies moeten storten om je wallet meer waard te maken dan een stukje papier. Hoe je dit precies doet, leg ik uit in een volgende blog.

sinterklaas cryptocurrencies

Een waardevol papiertje

Op je Paper Wallet kun je dus een X aantal cryptocurrencies zetten. Maar wees je ervan bewust dat de koersen van deze cryptocurrencies in de tussentijd schommelen. Het betekent dat de tokens die op de wallet staan ook minder of meer waard worden, afhankelijk van de koersbewegingen. Dat papiertje in je handen kan dus zomaar inééns in waarde stijgen of dalen. Weet je zeker dat je crypto cadeau wil doen voor Sinterklaas?

De kern van de zaak
Sinterklaas vieren we op 5 december. Wil jij crypto cadeau doen voor Sinterklaas? Dat is mogelijk via een paper wallet. Cryptocurrencies op een paper wallet zetten is goed te doen, als je de stappen in dit blog goed volgt. En de prijs voor het meest originele cadeau gaat naar…

Bitvavo
Bitvavo is een Nederlandse exchange. Bitvavo maakt handelen in cryptocurrencies toegankelijk voor beginners. De exchange is simpel opgezet, biedt een divers aantal digitale valuta aan en heeft een snelle customer service. In een rumoerige wereld van crypto, is het fijn om zo’n betrouwbare exchange te hebben. Meer vragen over cryptocurrencies? Ontdek meer over Bitvavo.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.