FinViz

Screen your stocks!

Als je op de website van FinViz terecht komt, dan word je weggeblazen door cijfers. Maar, laat je er niet door afschrikken, want als je in het keuzemenu naar screener gaat, vind je een tool waar je veel inspiratie kunt opdoen. De screener is een database vol beleggingsproducten die je kunt filteren op basis van verschillende categorieën, zoals industrie, sector, koersdoel, land, dividendpercentage en meer. Ik vind deze tool erg handig als ik een specifieke sector in gedachte heb, maar niet alle beursgenoteerde bedrijven in de sector ken.

De vetste visuals voor een portfolio!

Extra leuk: FinViz updatet iedere dag de resultaten van het S&P500 portfolio. Ze doen dit op een hele gave visuele manier. Check het plaatje! Deze manier geeft goed weer hoe een index is opgebouwd en hoe zwaar de verschillende bedrijven in de index meewerken. Soms op een slechte beursdag, kleurt het hele plaatje rood. Dat ziet er nogal beangstigend uit, maar ach, koopkansen!

Soms op een slechte beursdag, kleurt het hele plaatje rood. Dat ziet er nogal beangstigend uit, maar ach, koopkansen!

De kern van de zaak

Als je op de site van FinViz terecht komt, word je weggeblazen door het aantal cijfers dat je ziet. Maar laat je niet afschrikken, want FinViz is een tool waar je veel inspiratie kunt opdoen. De screener is een database vol beleggingsproducten die je kunt filteren op basis van verschillende categorieën, zoals industrie, sector, en meer.

Beleggen bij DEGIRO

Ben je geïnteresseerd om ook te starten met beleggen, maar heb je nog geen account? Een populair platform onder jongeren is het beleggersplatform van DEGIRO. Als je via deze link een account opent bij DEGIRO, krijg je € 100 aan gratis transactietegoed. Liever eerst een review lezen over deze broker? Klik dan hier!

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.