Vroeg starten met beleggen loont

Je hoeft niet rijk te zijn om daar mee te starten. Wat moet je wel hebben? Verstand! En ja, ik snap dat je hoofd er nu misschien nog niet naar staat. Komt later wel toch, als je écht geld gaat verdienen en niet meer iedere zondag wanhopig de bonusfolder afstruint? Verkeerd gedacht! Want zelfs met een piepklein budget is het heel verstandig om te starten met beleggen. En het is tegenwoordig zo makkelijk, want als jij nu een paar tientjes per maand opzij zet, is je 35-jarige zelf je daar ontzettend dankbaar voor. Dat beloof ik!.

Beleggen is voor iedereen

Iedereen kan beleggen, of je er nou veel verstand van hebt of niet. Want dat is het hem juist: er zijn zo veel opties mogelijk. Je kunt beleggen naar jouw profiel. Heb je er verstand van en haal je er veel plezier uit? Dan ga je zelf beleggen op de beurs. Vind jij het erg spannend en geef jij het liever uit handen? Dan kan dat ook! Het belangrijkste is dat je actie onderneemt om je vermogen aan het werk te gaan zetten.

debt equity ratio

Indexbeleggen

Brand New Day is een jonge bank waar je kunt indexbeleggen. Ondanks dat de website er super hip uitziet, is beleggen bij Brand New Day best saai. Het is namelijk zo makkelijk voor je gemaakt: bij Brand New Day laat jij automatisch voor je beleggen in duizenden aandelen en/of obligaties tegelijkertijd (oftewel, indexbeleggen). Het enige wat jij doet: bepalen of je veel (offensief) of weinig (defensief) risico neemt door een vast model te kiezen. De beleggers rekening bij Brand New Day is echt voor de lange termijn ontworpen: want het speelt niet in op tijdelijke koersstijgingen of -dalingen. Het draait om een rekening die goed gespreid is die op de lange termijn stabiel rendeert.

Wat levert dat op?

Dat is lastig te zeggen, want niemand heeft een glazen bol. Maar Brand New Day heeft een tabel op hun website met de rendementen die zij de afgelopen jaren hebben behaald:

beleggen_vroeg_starten

Iedereen kan beleggen, of je er nou veel verstand van hebt of niet. Want dat is het hem juist: er zijn zo veel opties mogelijk.

Vroeg beginnen loont

Albert Einstein noemde het een 8e wereldwonder: rente op rente. Zo ver willen wij niet gaan, maar fijn is het wel. Het levert je als jonge belegger later namelijk behoorlijk wat extra euro’s op. Hoe dat werkt? Heel simpel. Over het geld dat jij belegt behaal jij een bepaald rendement. Maar als je een aantal jaren belegt, behaal je niet alleen rendement op je inleg, maar óók over eerder ontvangen rendement. Rente op rente. Rendement op rendement. Noem het zoals je wilt! Wat ik je wil meegeven: als je vroeg begint met beleggen, behaal je met zo min mogelijk inleg een maximale winst. Daarom is het zo belangrijk om nu al aan beleggen te denken, en niet pas als je een stoffige dertiger bent!

De kern van de zaak

Vroeg starten met beleggen loont. Albert Einstein noemde het een 8e wereldwonder: rente op rente. Dit levert je als jonge belegger later namelijk behoorlijk wat extra euro’s op. Hoe dat werkt? Over het geld dat jij belegt behaal jij een bepaald rendement. Maar als je een aantal jaren belegt, behaal je niet alleen rendement op je inleg, maar óók over eerder ontvangen rendement. Rendement op rendement. Daar kan je toch het beste zo vroeg mogelijk mee beginnen?

Brand New Day

Beleggen met een focus op de lange termijn? Brand New Day is een jonge bank die verschillende beleggersrekeningen aanbiedt. Zo kan je een rekening openen om te sparen, om te beleggen en/of beleggen voor je pensioen. Ontdek welke rekening het beste bij je past. Wil je liever eerst een review lezen over deze broker? Ontdek dan mijn review over Brand New Day.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.