Dollar Cost Averaging bij Coinmerce

Vandaag zoomen we in op een populaire strategie die zelfs de meest onervaren belegger kan helpen om met vertrouwen te investeren: Dollar Cost Averaging (DCA). Zeg maar dag tegen de stress van markttiming en hallo tegen een gestage groei van je investering. In dit artikelen nemen we deze strategie met je door en leg ik uit hoe makkelijk je deze strategie kunt toepassen voor je crypto-investeringen bij Coinmerce. 

Wat is Dollar Cost Averaging?

Simpel gezegd, met DCA verdeel je je investeringsbudget over regelmatige intervallen, ongeacht de marktprijzen. Stel je voor: je wilt €5.000 investeren in crypto. In plaats van alles in één keer te storten, kies je ervoor om vijf weken lang elke week €1.000 te investeren. Zo spreid je het risico en vermijd je de valkuil van een slecht getimede investering.

 

Voordelen van Dollar Cost Averaging

Door je investeringen over de tijd spreiden, minimaliseer je het risico dat gepaard gaat met marktvolatiliteit. Een minder week op de beurs heeft minder impact omdat je slechts een fractie van je kapitaal inzet. En het mooie? Je hoeft niet te wachten tot je een groot bedrag hebt opgespaard; je kunt klein beginnen en je investeringen geleidelijk opvoeren. 

DCA houdt je ver weg van emotionele, impulsieve beslissingen door je een gestructureerd investeringspad te bieden, ongeacht de dagelijkse marktschommelingen. Plus, je zegt vaarwel tegen de stress van het proberen te timen van de markt. Omdat je consistent investeert, ongeacht de huidige koers, hoef je je geen zorgen te maken over het kiezen van het ‘perfecte moment’ om te kopen. Zo combineert DCA het beste van twee werelden: het vermindert risico’s en maakt investeren toegankelijk en stressvrij.

crypto belasting

En wat zijn dan de nadelen?

Geen enkele strategie is zonder nadelen. Bij DCA mis je misschien de kans om groot te winnen als je alles op het ‘perfecte moment’ had geïnvesteerd. Maar laten we eerlijk zijn, wie kan echt het perfecte moment voorspellen? Een ander ‘nadeel’ is dat de transactiekosten kunnen oplopen als je meerdere kleine investeringen doet, in vergelijking tot wanneer je in één keer een groot bedrag investeert. 

 

Een voorbeeld om het toe te lichten

Neem Marietje, een studente die maandelijks €50 in Bitcoin steekt. Haar investeringen variëren in waarde, maar over tijd balanceert zij de pieken en dalen uit. Marietje slaapt ‘s nachts goed, wetende dat ze slim en gestaag zijn crypto-portefeuille opbouwt. Ze hoeft ook niet ieder moment de koers te checken, want dit is voor haar minder relevant. Daardoor geeft DCA Marietje een goed gevoel bij het investeren in cryptocurrencies.

Coinmerce Dollar Cost Averaging

Dollar Cost Averaging bij Coinmerce

Het platform van Coinmerce maakt het super eenvoudig om DCA toe te passen voor jouw crypto-investeringen. Ten eerste heb je een account nodig bij Coinmerce. Klik hier om deze aan te maken en daarbij ook nog eens € 10 aan crypto cadeau te ontvangen. 

Wanneer je een account hebt bij Coinmerce, volg je de volgende vier stappen om te beginnen met Dollar Cost Averaging:

  1. Ga naar de munt die je in Coinmerce wilt kopen.
  2. Klik vervolgens op ‘Herhalende order‘.
  3. Vul de interval, tijd en bedrag dat je wilt uitgeven in.
  4. Klik op ‘Order Opslaan‘. Coinmerce koopt de munt nu op de datum en tijd die je zojuist hebt ingesteld.

Wanneer je het direct goed aan wilt pakken, kun je ervoor kiezen een Excel sheet te maken waarin je alles bijhoudt. Hier plaats je de datum, cryptomunt en prijs die je hebt betaald in de tabel. Waarom zou je het zo doen? Omdat je op deze manier makkelijk en duidelijk bijhoudt wat je hebt gedaan, en of deze strategie wel of niet voor jou werkt. Maargoed, dit is aan jou!

Zo eenvoudig is het om Dollar Cost Averaging te gebruiken op Coinmerce. Door het meteen op de juiste manier te doen, bespaar je een hoop tijd, moeite en geld om alles zichtbaar te krijgen. 

De kern van de zaak

Dollar Cost Averaging (DCA) is een effectieve strategie om risico’s te verminderen en gestaag te investeren in cryptocurrencies. Door een vast bedrag periodiek te investeren, zoals €50 per maand in Bitcoin, vermijd je de valkuil van markttiming en minimaliseer je de impact van marktvolatiliteit. Dit maakt investeren toegankelijker en minder stressvol. Coinmerce biedt een eenvoudige manier om DCA automatisch in te stellen, waardoor investeerders tijd en moeite besparen.

Coinmerce

Het handelsplatform Coinmerce is gevestigd in Nederland. Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om te handelen in een breed scala aan digitale valuta’s met behulp van euro’s, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor Europese gebruikers die in de cryptomarkt willen stappen of hun portfolio willen uitbreiden. In 2023 kreeg Binance te horen dat zij niet meer in Nederland mochten opereren. Coinmerce nam de klantenbase over, dat aantoont hoe gevestigd Coinmerce is in Nederland.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.