Eerste hulp bij Cryptocurrencies

Eerste Hulp Bij Cryptocurrencies! Tja, crypto’s zijn best lastig te volgen. Vooral voor beginners. Het begint al bij al die termen: proof-of-stake, proof-of-work, encryptie, smart contracts. Word je al duizelig? Ik heb inmiddels redelijk wat crypto ervaring, maar alsnog word ik dagelijks uitgedaagd om er meer over te leren.

Bitvavo maakt het makkelijk

Gelukkig heb ik een tool ontdekt die het leren over cryptocurrencies een stuk leuker maakt. Deze tool heet Bitvavo learn en is opgezet door Bitvavo zelf. Bitvavo is een broker die beleggen in cryptocurrencies toegankelijker maakt voor de massa. (Meer leren over Bitvavo? Lees mijn review over deze exchange). De app is eenvoudig en net zoals bij Apple kan zelfs je oma het nog volgen, zo gebruiksvriendelijk. En daar worden we blij van!

Beginnen met crypto stappenplan

Hoe ontvang je eerste hulp bij cryptocurrencies?

Klik hier om naar Bitvavo learn te gaan. Zoals op de homepagina is weergegeven, bestaan er drie ‘tracks’ waarbij je verschillende lessen in cryptocurrencies ontvangt. Er bestaat een track voor beginners, mensen met enige ervaring (intermediate) en experts. Klik op het niveau dat jou aanspreekt en start met het lezen van de artikelen. Als je weinig van crypto afweet, raad ik je aan om te starten met het beginners niveau. De eerste les gaat écht terug naar de basis en gaat over ”Wat is de functie van geld?”. Vervolgens leer je meer over de blockchain en wat een cryptocurrency precies is. Deze achtergrond kennis is erg belangrijk om de rest te begrijpen, dus daardoor raad ik je aan om deze goed door te nemen. Let op: het zijn best lange artikelen, dus voorkom dat het saai wordt. Maak bijvoorbeeld een schema voor jezelf, dat je vanaf nu elke avond één artikel doorneemt. In totaal telt de beginners-track 14 lessen, dus dat betekent dat je over twee weken kunt zeggen dat jij wél veel van crypto afweet.

eerste hulp bij cryptocurrencies

Kennis, tips en tricks

Naast kennis over lastige concepten en een uitleg van lastige termen, geeft Bitvavo ook veel tips voor handelen in cryptocurrencies. Zo gaat dit artikel over ‘Hoe start ik met handelen in cryptocurrencies?’. Voor beginners is het prettig om op zo’n manier aan de hand mee te worden genomen. In andere artikelen geeft Bitvavo handige tools die je kunnen ondersteunen bij het handelen in cryptocurrencies. De meeste artikelen zijn in het algemeen geschreven, andere artikelen artikelen richten zich op de tools die je ontdekt op het Bitvavo platform.

In totaal telt de beginners-track veertien lessen, dus dat betekent dat je over twee weken kunt zeggen dat jij wél veel van crypto afweet.

Eerste hulp bij cryptocurrencies via YoungTrader

Als je het leerplatform van Bitvavo niet prettig vindt, dan kan je er ook voor kiezen om mijn blogs te lezen over cryptocurrencies. Inmiddels schrijf ik al een tijd lang over cryptocurrencies, dus I got you. Klik hier om naar mijn blog over cryptocurrencies te gaan. Veel succes!

De kern van de zaak

Cryptocurrencies zijn lastig te volgen. Vooral voor beginners. Een coach of een online cursus kan je helpen om meer kennis op te doen over cryptocurrencies. In dit artikel licht ik toe hoe het leerplatform van Bitvavo werkt. Eerste hulp bij cryptocurrencies is onderweg. Volg gratis cursussen om jouw crypto-kennis een boost te geven.

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange. Bitvavo maakt handelen in cryptocurrencies toegankelijk voor beginners. De exchange is simpel opgezet, biedt een divers aantal digitale valuta aan en heeft een snelle customer service. In een rumoerige wereld van crypto, is het fijn om zo’n betrouwbare exchange te hebben.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.