Hoe ‘passief’ is passief beleggen nou echt?

Stel je voor: je ligt ontspannen op een zonnig strand met een verfrissende cocktail in je hand, terwijl je geld voor jou aan het werk is. Klinkt als een droom toch? Wel, met passief beleggen kan deze droom werkelijkheid worden. Maar laten we eerlijk zijn, hoe ‘passief’ is passief beleggen nou echt? In dit artikel leggen we ‘passief’ beleggen onder de loep en leg ik je uit hoe je met behulp van Exchange Traded Funds (ETF’s) op een eenvoudige en effectieve manier je vermogen kunt laten groeien. 

Wat is passief beleggen?

Passief beleggen is een investeringsstrategie. Je probeert de markt te volgen in plaats van deze te verslaan. In plaats van actief te handelen en te proberen de beste aandelen te selecteren, kiezen passieve beleggers ervoor om een brede index te volgen, zoals de S&P 500. Dit wordt gedaan door middel van ETF’s.

Hoe passief is passief beleggen

Hoe ‘passief’ is passief beleggen nu eigenlijk?

Hoe ‘passief’ is passief beleggen nu eigenlijk? Laten we eens kijken naar het verschil met actief beleggen. Als je actief belegt, stel je zelf je portfolio met aandelen samen. Vaak ben je veel tijd kwijt aan het analyseren van bedrijfscijfers en het volgen van het nieuws. Je wilt immers op de hoogte blijven van hoe het gaat met de bedrijven in je portfolio. Dit zorgt ervoor dat je constant op de hoogte moet zijn van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen. 

Bij passief beleggen daarentegen, volg je simpelweg de markt via een index. Je hoeft je niet bezig te houden met het analyseren van bedrijfscijfers of het volgen van het nieuws. Je vertrouwt op de samenstelling van de index en laat het werk over aan de markt. Dus, hoewel passief beleggen niet volledig zonder enige vorm van actie is, is het zeker een stuk minder tijdsintensief dan actief beleggen.

Cursus ETF-beleggen

Bij passief beleggen daarentegen, volg je simpelweg de markt via een index. Je hoeft je niet bezig te houden met het analyseren van bedrijfscijfers of het volgen van het nieuws.

Hoeveel tijd ben je kwijt aan je ETF? 

Hoewel passief beleggen in ETF’s over het algemeen minder tijdsintensief is dan actief beleggen, betekent dit niet dat je er helemaal geen tijd aan hoeft te besteden. Stel Je hebt je portfolio samengesteld en bent klaar om de markt te volgen. Dan kun je in principe achterover leunen en ontspannen! In tegenstelling tot actieve beleggers hoef je niet constant bedrijfscijfers te analyseren of het nieuws te volgen. Je volgt gewoon de markt via de index waar je ETF aan gekoppeld is.

Dus, hoeveel tijd ben je kwijt aan je ETF? Laten we zeggen dat het vergelijkbaar is met het onderhouden van een kamerplant. Je moet er af en toe naar kijken, ervoor zorgen dat het water krijgt en wat liefde geven. 

 

Leer alles wat je moet weten om succesvol passief te beleggen

Als je geïnteresseerd bent in passief beleggen met behulp van ETF’s en benieuwd bent naar een effectieve strategie, dan is mijn cursus “WTF is een ETF” zeker iets voor jou! In deze cursus leer je alles wat je moet weten om succesvol passief te beleggen en gebruik te maken van de voordelen van ETF’s. 

 

Wat kun je van de cursus verwachten?

Wat kun je van de cursus verwachten? Hieronder zal ik enkele belangrijke zaken met je doorlopen:

Cursusduur: De cursus duurt in totaal 7 uur. In deze 7 uur leer je alles wat je moet weten om succesvol passief te beleggen en gebruik te maken van de voordelen van ETF’s. Het is een compacte en informatieve cursus die je snel de basis principes van passief beleggen in ETF’s leert. 

Strategie bepalen: Tijdens het volgen van de cursus stellen we een passieve beleggingsstrategie op. Dit omvat het vaststellen van je beleggingsdoelen, het bepalen van je risicotolerantie en het kiezen van de juiste ETF’s die bij je strategie passen. Dit kan enige tijd en onderzoek vergen, maar het is een essentiële stap om succesvol passief te beleggen.

Wishlist van ETF’s: Als je de juiste strategie hebt bepaald, stellen we een wishlist van ETF’s op. Dit zijn de specifieke ETF’s die je wilt kopen. Het is belangrijk om te kijken naar factoren zoals kosten, spreiding en prestaties van de ETF’s voordat je ze aan je wishlist toevoegt.

Automatische incasso’s instellen: Je wishlist ingevuld? Dan gaan we verder met het instellen van de automatische incasso’s. Dit zorgt ervoor dat er op regelmatige basis geld wordt geïnvesteerd in de ETF’s van je keuze. Op deze manier hoef je niet constant de markt in de gaten te houden.

 

Slechts enkele klikken verwijderd van jouw passieve beleggingsstrategie!

Passief beleggen met behulp van ETF’s is een ideale manier om aan jouw beleggingsavontuur te beginnen. Door de vele voordelen is het ontzettend beginnersvriendelijk. Meld je aan voor mijn cursus “WTF is een ETF” en ontdek hoe je op een slimme en effectieve manier kunt profiteren van passief beleggen. 

De kern van de zaak

Passief beleggen met behulp van ETF’s is een ideale manier om aan jouw beleggingsavontuur te beginnen. Door de vele voordelen is het ontzettend beginnersvriendelijk. Meld je aan voor mijn cursus “WTF is een ETF” en ontdek hoe je op een slimme en effectieve manier kunt profiteren van passief beleggen. 

Brand New Day

Beleggen met een focus op de lange termijn? Brand New Day is een jonge bank die verschillende beleggersrekeningen aanbiedt. Zo kan je een rekening openen om te sparen, om te beleggen en/of beleggen voor je pensioen. Ontdek welke rekening het beste bij je past en start met vermogensopbouw voor later.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.