Hoe stort je kosteloos geld op je Trade Republic rekening?

Wil je beginnen met beleggen via Trade Republic, maar hoeveel het kosten om geld te storten op je Trade Republic rekening? Er bestaat wat onduidelijk over deze kosten. In dit artikel gaan we daarom vier methodes bespreken hoe jij geld kan storten op je Trade Republic rekening. Bij elke methode bespreken we hoe het werkt, en hoeveel het extra kost. Daarna trekken we een conclusie hoe je dit slim en kostenefficiënt aanpakt.

1. Apple Pay: handig, maar prijzig

Apple Pay is een handige manier om geld op je Trade Republic account te storten. Met een paar tikken op je telefoon heb je het geld overgemaakt. Maar let op, deze methode kost je 0.7% over het bedrag dat je stort. Dit lijkt misschien niet veel, maar het kan snel oplopen, vooral als je grotere bedragen wilt storten. Het belangrijkste is: er zijn gratis alternatieven. Denk dus goed na voordat je de Apple Pay optie kiest om geld over te maken, want waarom zou je kosten maken als dit niet nodig is.

 

2. Bankoverschrijving: de slimste keuze

Wil je kosteloos geld storten op je Trade Republic rekening? Kies dan voor een bankoverschrijving. Dit is de meest kosteneffectieve manier om geld op je Trade Republic account te storten, omdat het je niks extra’s kost. Het kost iets meer actie, maar het is vrij eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is inloggen op je bankrekening, de details van je Trade Republic account invullen en het bedrag overmaken. Het geld kan er misschien iets langer over doen om op je account te komen, maar daarmee bespaar je wel geld.

eindejaarsrally

3. Creditcard: Gemak tegen een kleine prijs

Als derde optie kun je ervoor kiezen om via je creditcard geld te storten. Deze methode kan snel en eenvoudig zijn, maar houd er rekening mee dat er meestal transactiekosten verbonden zijn aan het gebruik van je creditcard. Het exacte percentage kan variëren afhankelijk van je creditcardmaatschappij, dus het is belangrijk om de voorwaarden te controleren voordat je deze optie kiest. Hoewel het handig is, kan het gebruik van een creditcard op de lange termijn duurder uitvallen.

 

4. Periodiek beleggen: automatisch en kosteloos

Wil je helemaal geen omkijken hebben naar of kosten maken aan het storten van geld? Dan kan je er nog voor kiezen om in te stellen dat je via periodiek beleggen geld stort. Het werkt zo: je stelt in welke beleggingsproducten je periodiek wil aankopen. Vervolgens kies je voor de optie om het geld automatisch van je tegenrekening – je betaalrekening bij een van de grootbanken – afgeschreven te laten worden. Dit is niet alleen handig, maar ook volledig gratis. Zo kun je regelmatig beleggen zonder er omkijken naar te hebben, plus je maakt geen onnodige kosten voor het storten van geld.

Lage kosten

Zo voer je een bankoverschrijving uit

  1. Ga naar de Trade Republic app en klik op ‘Saldo’.
  2. Klik op ‘Storten’ en kies ‘via een bankoverschrijving’.
  3. Kopieer de gegevens van jouw Trade Republic rekening
  4. Plak deze gegevens in de notities van je telefoon
  5. Ga nu naar je bankieren app van je normale bank.
  6. Start een nieuwe overschrijving.
  7. Voer het bedrag in en de gegevens van Trade Republic die in je notities staan.
  8. Voltooi de transactie.
  9. Na 1 dag staat het geld op je rekening. Is het de eerste keer dat je geld overmaakt naar je Trade Republic rekening, dan zou het eventueel maximaal 5 dagen kunnen duren.

Als je kiest voor een bankoverschrijving bespaar je dus onnodige kosten en hou je meer geld over om te beleggen. Je kunt er ook voor kiezen om te rentenieren, want Trade Republic biedt ook een rente van 3,75% per jaar (tot €50.000, vrij opneembaar) over het saldo dat je op je rekening hebt staan (waar je dus niet mee belegt).  Download dan de Trade Republic-app en start met beleggen en/of rentenieren.

 

~ Dit artikel is in samenwerking geschreven met Trade Republic.

Kern van het verhaal

Via Trade Republic kan je veel rente ontvangen en kosteloos beleggen, maar daarvoor moet je eerst geld storten op je rekening. Hoe werkt dat precies? En welke kosten zijn er verbonden aan de verschillende methodes? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe het moet en wat het kost.

WTF is een ETF?

Wil je ook starten met periodiek beleggen? WTF is een ETF? is een online video-cursus, waarin je leert ETF beleggen. De cursus start met de basis: je leert over de kansen, risico’s en kosten van investeren in ETF’s. Verder ontdek je hoe je lastige ETF-titels ontcijfert en hoe je een financieel plan opstelt. De cursus is de hele zomer 2024 met 50% korting te verkrijgen, daarna gaat het terug naar de oude prijs. 

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.