Waarom beleggen bij Brand New Day?

Als beginnende belegger sta je voor een spannende maar ook complexe uitdaging: denk aan het kiezen van de juiste beleggingsstrategie. In een wereld vol ingewikkelde financiële termen, complexe producten en onvoorspelbare marktbewegingen kan het best moeilijk zijn om die beste aanpak te vinden. Gelukkig is er een beleggingsstrategie die inspeelt op particulieren met een druk leven: het indexbeleggen.

Brand New Day is een Nederlandse aanbieder van beleggingsproducten, die gespecialiseerd is in indexbeleggen. Hun visie op beleggen is: “lekker breed spreiden, lang de tijd nemen en vooral niet slimmer willen zijn dan de markt.” Indexbeleggen past daar perfect bij. In dit artikel leggen we uit waarom indexbeleggen zo slim is voor beleggers en waarom Brand New Day de beste keuze is als je wilt starten met indexbeleggen.

beleggen bij Brand New day

Waarom indexfondsen een goede keuze zijn in volatiele tijden

Volatiliteit – de mate van bewegelijkheid van de koers van een aandeel of ander financieel product op de financiële markt – kan behoorlijk intimiderend zijn als (beginnend) belegger. Volatiliteit kan zorgen voor grote winsten, maar ook grote verliezen. Misschien neem je door die angst om te verliezen juist de verkeerde beslissingen, of zie je zelfs helemaal af van beleggen.

Dat is precies waar indexbeleggen om de hoek komt kijken. Indexbeleggen houdt in dat je belegt in een brede selectie van aandelen die een bepaalde index volgen. Je hoeft daarbij geen losse aandelen van bedrijven te kopen, maar belegt in een index via zogenaamde ETF’s (exchange-traded funds). Deze ETF’s worden ook wel ‘indextrackers’ of ‘trackers’ genoemd.

In plaats van constant probeert de markt te ‘timen’, maak je met indexbeleggen gebruik van de lange-termijn trend van een mandje bestaande uit honderd of meer aandelen. Het is overigens niet zo dat indexbeleggen helemaal geen risico’s met zich meebrengt – bij alle typen beleggingen kun je te maken krijgen met koersfluctuaties – maar je spreidt de risico’s een stuk beter. Dit maakt indexbeleggen ideaal voor (beginnende) beleggers. Het is minder stressvol en je hoeft niet constant te proberen de markt ‘voor te zijn’. Scheelt ook weer een hoop tijd.

De voordelen van Brand New Day voor indexbeleggers

Brand New Day begon zich 15 jaar geleden als één van de eersten in Nederland te specialiseren in indexbeleggen, eerst voor pensioen en daarna ook normaal beleggen. Beleggen bij Brand New Day betekent dat je belegt op wetenschappelijke wijze: de wetenschap heeft namelijk uitgewezen dat indexbeleggen op de lange termijn veel minder risico’s met zich meebrengt dan traditioneel beleggen en ook nog eens beter presteert dan 90% van alle actieve beleggers. Eigenlijk is het dus “best wel saai”, aldus Brand New Day.

Beleggen bij Brand New Day werkt heel overzichtelijk en prettig: zo beleg je iedere euro die je stort op je Brand New Day beleggersrekening automatisch in duizenden aandelen of obligaties, kun je beleggen in modelportefeuilles die door Brand New Day’s specialisten zijn samengesteld en zijn er geen verplichtingen: je kunt geld storten en opnemen wanneer je dat wilt.

Qua kosten is Brand New Day een prijsvechter. Zo worden er geen afsluitkosten of transactiekosten gerekend en hoef je niet te betalen als er geen geld op je rekening staat. Je betaalt wel een – relatief lage – jaarlijkse fee in de vorm van servicekosten en fondskosten. Ideaal dus als je net begint met beleggen en graag  op de kleintjes let.

Waarom werken ETF’s en fondsen zo goed voor beleggers? 

Veel traditionele beleggingsfondsen proberen de markt te voorspellen. Dat resulteert vaak in hoge kosten, bijvoorbeeld voor het onderzoeksteam dat uit moet vinden welke aandelen aan- en verkocht moeten worden. Maar beleggen is niet te voorspellen – dat heeft wetenschappelijk onderzoek meerdere keren uitgewezen. En dat is exact de reden waarom ETF’s en fondsen zo’n goede keuze zijn voor beleggers. Hiermee beleg je als het ware in de hele markt. Deze fondsen hebben een enorm brede spreiding over honderden aandelen, waardoor je je risico verkleint.

Een ander voordeel is dat de kosten van ETF’s en indexfondsen vaak lager liggen. In plaats van dat ze actief handelen – wat hoge transactiekosten voor het aan- en verkopen van aandelen met zich meebrengt – volgen ze de markt. Dit betekent dat er meer van je rendement overblijft, wat vooral voor beginnende beleggers natuurlijk van groot belang is.

De visie van Brand New Day is: “lekker breed gespreid beleggen, lang de tijd nemen en vooral niet slimmer willen zijn dan de markt.

De tarieven en prestaties van verschillende brokers en fondsen

Als beginnende belegger wil je natuurlijk de beste keuze maken bij het selecteren van een broker. Vaak ga je beleggen voor een lange periode – misschien wel tientallen jaren. Het is daarom verstandig om de tarieven van verschillende brokers – zoals Brand New Day – goed met elkaar te vergelijken. Let vooral op de hoogte van terugkerende kosten, zoals transactiekosten, servicekosten en fondskosten. Die kosten kunnen op de lange termijn behoorlijk oplopen.

Zo betaal je bij Brand New Day geen handling- en transactiekosten, maar wel 0,34% servicekosten per jaar over het totale vermogen dat op de beleggingsrekening staat als je ervoor kiest om te beleggen in één van de modelportefeuilles. Daarnaast worden er tussen de 0,15% en 0,17% fondskosten per jaar gerekend. Andere brokers hebben soms lagere service- en fondskosten, maar rekenen wel forse handling- en transactiekosten. Let daar dus goed op.

De goedkoopste broker is natuurlijk niet per se de beste broker. Onderzoek daarom ook de prestaties van de fondsen die brokers aanbieden. Check niet alleen wat het rendement dit jaar tot nu toe is, maar ook wat het gemiddelde rendement in de afgelopen jaren is geweest. Zo zie je hier bijvoorbeeld dat de modelportefeuille ‘Zeer Defensief’ van Brand New Day in 2023 tot nu toe een rendement van 2,5% heeft behaald. Het gemiddeld jaarlijks rendement was 1,88%. Het ‘BND Europa Indexfonds’ heeft tot nu toe, in 2023, een rendement van 12,02% behaald en in de afgelopen jaren gemiddeld een rendement van 6,60%. Om maar een aantal voorbeelden te noemen.

indexbeleggen brand new day prestaties

Tot slot…

Er zijn tal van voordelen om te starten met indexbeleggen: op de lange termijn is het veel minder risicovol en minder tijdrovend dan traditioneel beleggen. Traditioneel beleggen resulteert dan ook vaak in een lager gemiddeld rendement, door fout aflopende beleggingen die het gemiddelde naar beneden halen.

Indexbeleggen maakt beleggen een stuk minder spannend, en dat is wel zo fijn als je bijvoorbeeld spaart voor later. Brand New Day specialiseerde zich 15 jaar geleden als één van de eerste brokers in indexbeleggen. Met hun lage en transparante prijzen, de duidelijke

informatie die ze op hun website hebben staan, de uitgebreide keuze aan indexen en de klantvriendelijke medewerkers zijn ze de ideale partner als je wilt beginnen met indexbeleggen.

De kern van de zaak

Brand New Day maakt indexbeleggen eenvoudig voor beginners. Met diverse ETF’s en lage kosten bieden ze een stressvrije en wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor goede lange-termijn resultaten. Ideaal voor (beginnende) beleggers.

Brand New Day

Brand New Day maakt indexbeleggen eenvoudig voor beginners. Met diverse ETF’s en lage kosten bieden ze een stressvrije en wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor goede langetermijnresultaten. Ideaal voor beginnende beleggers. Ontdek welke rekening het beste bij je past.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.