Geld (en tijd) besparen op boodschappen? Drie handige trucjes

We kennen het allemaal: het wekelijkse uitje naar de supermarkt. We hebben altijd de intentie om met een lijstje in de hand alleen de producten te kopen die we hebben opgeschreven. Maar voor we het weten, eindigen we met een overvolle kar en een lege portemonnee. Tijd en geld lijken door onze vingers te glippen terwijl we steeds meer aanbiedingen en andere lekkere dingen in onze kar gooien. Maar wat als ik je vertel dat er een slimmer alternatief is? Ik zal je hieronder vertellen wat dat is, zodat jij ook geld en tijd kunt besparen op boodschappen.

Boodschappen doen is een hele onderneming

Laten we eerlijk zijn, boodschappen doen kan een hele onderneming zijn. Van het bedenken van maaltijden tot het vinden van de beste deals, het kost allemaal tijd en energie. Zeker als je geen inspiratie heb, kan het een hele klus zijn om voor de hele week een menu te maken.

En laten we niet vergeten dat we vaak meer kopen dan we eigenlijk nodig hebben, met als resultaat dat we eten moeten weggooien, zonde! Tel daarbij op dat het buiten de deur eten of bestellen van maaltijden ook geen goedkope optie is, maar we wel ‘makkelijk’ doen wanneer we geen inspiratie hebben óf te weinig tijd hebben om te koken.

geld besparen boodschappen

Het kan dus veel slimmer

Ik had jullie een slimmer alternatief beloofd, dus hier komt het: Stel je voor dat je na een lange dag thuiskomt en een lekkere, gezonde versbereide maaltijd uit de koelkast kunt halen die je alleen maar hoeft op te warmen. Geen gedoe meer met boodschappenlijstjes en overvolle karren. Niet even snel eten bestellen omdat je kind naar een sport moet… Dat klinkt toch als een droom die uitkomt? Nou, dit kan dus echt met FACTOR maaltijden.

Met een assortiment van smakelijke, gezonde maaltijden die vers worden bereid en direct bij jou thuis worden afgeleverd, hoef je je nooit meer zorgen te maken over wat je vanavond op tafel gaat zetten. En het beste van alles? Je bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. Omdat je alleen krijgt wat je nodig hebt, is er geen verspilling en geen extra uitgaven aan onnodige items.

Je hoeft dit natuurlijk niet iedere dag te eten, maar het is wel een uitkomst in een druk gezin. Bekijk vooruit op welke dagen je druk bent en waarop deze vers bereidde maaltijden een uitkomst zijn.

Tijd en geld lijken door onze vingers te glippen terwijl we steeds meer aanbiedingen en andere lekkere dingen in onze kar gooien.

Wat als je wel zelf wil koken?

FACTOR biedt je dus versbereide maaltijden die je alleen nog maar hoeft op te warmen, maar wat als je wel zelf wil koken? Dan zijn de maaltijdboxen van Hello Fresh meer iets voor jou! Je bepaalt zelf hoeveel dagen je dit wil en voor hoeveel personen.

Alle ingrediënten worden afgepast op het aantal personen, waardoor je geen eten verspilt. Handig! Een groot voordeel hiervan is dat je minder boodschappen in de supermarkt hoeft te doen én je hoeft niet te broeden op ideeën voor een week menu.

Super makkelijk én tegelijkertijd gezond. Je hoeft niet bang te zijn dat je hier aan vast zit, je kunt namelijk je boxen pauzeren. Ga je dus een weekje weg? Dan zet je je box even op pauze. Ideaal!

Online boodschappen bestellen

Vind jij het wel leuk om zelf menu’s te bedenken en hiervoor alles bij elkaar te zoeken? Dan is online boodschappen bestellen voor jou een optie. Je vinkt hierbij alleen de producten aan die op jouw lijstje staan. Je komt op deze manier niet in de verleiding andere dingen mee te nemen. Online boodschappen bestellen bespaart en geld én tijd.

Verschillende partijen bieden deze service aan, zoals Albert Heijn en Picnic. Tip: Picnic haalt de boodschappen deels uit Duitsland, waardoor deze prijzen relatief goedkoop zijn ten opzichte van Nederlandse aanbieders. Ontvang via deze link € 10 korting op je eerste bestelling.

De kern van de zaak

Tijd en geld lijken door onze vingers te glippen terwijl we steeds meer aanbiedingen en andere lekkere dingen in onze kar gooien. Gelukkig zijn er een paar slimme alternatieven, zodat je geld én tijd kunt besparen op boodschappen. In dit artikel delen we ook een aantal kortingscodes, zodat je de eerste euro’s al bespaart.

Factor

Factor neemt de stress weg van het plannen en bereiden van maaltijden – de maaltijden zijn klaar in slechts enkele minuten. Je hoeft maaltijden niet van tevoren te plannen: bestel gewoon bij Factor en bespaar elke week tijd en energie. Alles wat je nodig hebt voor een gezonde maaltijd wordt aan huis bezorgd. Een handige manier om geld te besparen.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.