4 handige apps om te sparen

Of je nu geld wil sparen voor een specifiek doel, je uitgaven wil beheren of gewoon wat beter met je geld om wil gaan, dan zijn er tegenwoordig heel veel apps die je hierbij kunnen helpen. Er zijn namelijk apps waarbij het sparen super makkelijk wordt gemaakt en daardoor weinig moeite kost. Met dit soort hulpmiddelen lukt het iedereen om te sparen, fijn hè? Ik zal hieronder 4 handige apps om te sparen met jou delen.

Geld sparen en besparen met Woolsocks

Woolsocks is een hele fijne app die in korte tijd zeer populair is geworden. Je kunt deze app op meerdere manieren gebruiken. Een van die manieren is dat je automatische cashback krijgt op je uitgaven. Voorwaarde is wel dat je rekening gekoppeld zit aan de app, zodat ze kunnen tracken wanneer je een aankoop doet bij een winkel die is aangesloten bij Woolsocks. En geloof me: dat zijn er veel! Het leuke is dat je ongemerkt een flinke spaarpot opbouwt. De aankopen doe je toch sowieso al, dus de extra cashback is mooi meegenomen.

Design 19

Daarnaast biedt de app nog een hele fijne optie. Je kunt namelijk jouw abonnementen beheren in de Woolsocks app. Dat komt omdat jouw rekening gekoppeld is aan de app en zo kunnen ze de abonnementen scannen. Je kunt ook meerdere rekeningen koppelen, dus bijvoorbeeld jouw eigen rekening en de gezamenlijke rekening. Je kunt overbodige abonnementen met één klik opzeggen in de app. Woolsocks regelt de rest. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je gegevens ergens op straat komen te liggen. Woolsocks heeft een vergunning bij de Nederlandsche Bank en dat betekent dat ze werken via de Europese Regelgeving en het helemaal veilig is om jouw rekeningen te koppelen.

Zeg je abonnementen op met 123 opzeggen

De eerste besparing is zo gemaakt door overbodige abonnementen op te zeggen. Bij 123opzeggen kun je dit in een handomdraai fiksen. Je gaat namelijk naar de site en selecteert het bedrijf waar je een abonnement wil opzeggen. Dan vul je de gegevens in en maakt je opzegbrief zo compleet mogelijk. En dan doet 123opzeggen de rest!

Ideaal, zeker als je zelf geen zin hebt om je abonnementen af te bellen. Met het geld dat je hiermee bespaart, kun je een spaarplan maken. Sparen met een doel gaat namelijk veel makkelijker, omdat je dan meer gemotiveerd bent. Sparen om het sparen werkt vaak niet.

app-spaar

Je geld managen met Money Lover

Budgetteren saai en tijdrovend? Niet meer met de app van MoneyLover. Met deze app wordt budgetteren easy peasy en een feestje. Je kunt al je uitgaven onder een categorie scharen, zodat je in één oogopslag kunt zien waar je geld allemaal naartoe gaat. Maak bijvoorbeeld categorieën zoals: eten & drinken, verzekeringen, huis, cadeaus, inkomsten, nutsvoorzieningen, reizen etc. Nog een voordeel: je kunt kassabonnen inscannen en verwerken in de juiste categorie.

Daarnaast kun je je spaarplan bijhouden en controleren of je nog op de goede weg zit of dat je iets moet bijsturen. Ook schulden kun je op deze manier tracken. Deze geldtracker is ook nog eens gratis te downloaden. Doe er je voordeel mee!

De eerste besparing is zo gedaan, door overbodige abonnementen op te zeggen.

1% Saveback via Trade Republic

Sinds 1 januari 2024 heeft Trade Republic een nieuwe feature gelanceerd, namelijk 1% saveback als je via hun betaalkaart betaalt. Je kunt deze betaalkaart aanvragen via je de app. Je krijgt dan 1% van iedere transactie die je doet teruggestort. Daar komt nog iets extra’s bovenop: je belegt deze 1% saveback namelijk standaard. Zo investeer je in ETF’s, terwijl je geld uitgeeft met je kaart. Geweldig, toch? Let wel op: de 1% saveback regels geldt tot een bedrag van € 15 per maand (oftewel tot maximaal € 1500 aan uitgaves per maand).

 

Leuk, al die apps

Maar weet je waar je ook je geld mee kunt tracken? Met mijn FinFit template. In dit excel template kun je makkelijk jouw inkomsten en uitgaven noteren, gewoon op je computer! Dit template is jouw tool voor financiële vrijheid. Stel duidelijke en meetbare doelen voor jezelf en houd het in dit template bij.

De kern van de zaak

Sommigen hebben moeite met geld opzij zetten. Gelukkig bestaan er tegenwoordig steeds meer handige apps die je kunnen helpen met geld sparen. In dit artikel bespreken we 4 handige apps je helpen met geld sparen en besparen door slim uit te geven.

Brand New Day

Brand New Day maakt indexbeleggen eenvoudig voor beginners. Met diverse ETF’s en lage kosten bieden ze een stressvrije en wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor goede langetermijnresultaten. Ontdek welke rekening het beste bij je past.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.