Zomer in je bol: zo voorkom je dat je al je geld uitgeeft op het terras!

We hebben alweer een paar lekkere zomerdagen gehad en dit jaar belooft het extra spannend te worden met een sportzomer vol evenementen! Het zonnetje schijnt, de dagen zijn langer en je hebt misschien al zin om heerlijk op het terras te zitten met een koud drankje. Maar pas op: voor je het weet, vliegt je geld eruit. Hoe kun je je zomerdagen leuk en actief houden zonder dat je bankrekening rood ziet? Hier zijn een paar praktische tips.

1. Plan je uitjes met een budget in gedachten

Het is verleidelijk om spontaan naar een terras of een kroeg te gaan, zeker als je vrienden je meevragen. Probeer in plaats daarvan een budget te stellen voor je zomeruitjes. Bepaal hoeveel je per week wilt uitgeven aan uitjes en houd je daaraan. Zo geniet je alsnog van de gezelligheid zonder je zorgen te maken over je financiën.

Je kunt bijvoorbeeld een apart potje maken (op de bank of gewoon cash). Je kunt werken met een weekbudget of maandbudget, het is maar net wat je zelf prettig vindt werken. Is het op? Lees dan tip 2.

drankje terras (780 x 780 px)

2. Organiseer gezellige avonden thuis

Waarom altijd naar een terras als je het thuis ook gezellig kunt hebben? Nodig vrienden uit voor een BBQ, een spelletjesavond of een bekijk de Oranjezomer op TV. Iedereen kan iets meenemen, wat niet alleen leuk is maar ook de kosten verdeelt. Thuis heb je vaak al alles wat je nodig hebt, dus het scheelt behoorlijk in de uitgaven.

Weet je wat nog een voordeel is als iedereen hapjes en drankjes meeneemt? Dat je ook eens wat andere culinaire dingen kunt proeven die je zelf niet maakt en ook niet op het terras kunt krijgen. Wellicht doe je nog wat nieuwe ideeën op.

slim boodshcappen (780 x 780 px)

3. Doe slim boodschappen

Als je zelf iets wil organiseren, zorg dan dat je slim boodschappen doet. PicNic is een handige app waarmee je makkelijk je boodschappen kunt bestellen en thuis kunt laten bezorgen. Het is niet alleen tijdbesparend, maar je kunt ook goed letten op aanbiedingen en precies kopen wat je nodig hebt. Dit voorkomt dat je onnodige impulsaankopen doet.

Maak gebruik van de aanbiedingen en weekacties. Stel vooraf een boodschappenlijstje op en houd je daaraan. Zo voorkom je dat je met allerlei extra’s thuiskomt die je eigenlijk niet nodig hebt.

Nog een laatste boodschappentip: probeer houdbare dingen groot in te kopen als ze in de aanbieding zijn. Op die manier kun je weken vooruit en ben je op het moment zelf niet zo duur uit.

 

4. Kies voor gratis of goedkope activiteiten

Er zijn zoveel dingen te doen die weinig tot geen geld kosten. Ga bijvoorbeeld wandelen of fietsen in de natuur, bezoek een gratis evenement of festival, of geniet van een dagje strand. Veel steden organiseren in de zomer gratis concerten en activiteiten in parken. Even googelen en je vindt vast iets leuks in jouw buurt!

Veel steden organiseren in de zomer gratis concerten en activiteiten in parken. Even googelen en je vindt vast iets leuks in jouw buurt!

5. Gebruik de WoolSocks app voor slimme besparingen

WoolSocks is een app die je helpt om beter inzicht te krijgen in je uitgaven en besparingen. Door slimme tips en tools krijg je meer grip op je geld. Je kunt bijvoorbeeld spaarpotjes aanmaken voor specifieke doelen, zoals je zomervakantie of die ene leuke festivaldag. Het geeft een goed gevoel om te zien hoeveel je al hebt gespaard en motiveert om binnen je budget te blijven.

Daarnaast krijg je via Woolsocks cashback als je bij een deelnemende winkel pint. Het gaat maar om een paar cent per keer, maar het zijn uitgaven die je sowieso al zou doen. Het is leuk om dit potje te zien groeien.

 

Je kunt dus gewoon blijven genieten in de zomer

De zomer is een tijd om te genieten, maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen hoeft dat niet mega veel geld te kosten. Door slim te plannen, thuis gezellige avonden te organiseren, gebruik te maken van handige (be)spaar apps en te kiezen voor gratis of goedkope activiteiten, kun je een fantastische zomer hebben zonder financiële stress.

De kern van de zaak

Dit artikel geeft praktische tips om te genieten van de zomer zonder teveel geld uit te geven. Je kunt lezen over tips om een budget te maken voor uitjes, gezellige avonden thuis te organiseren, slim boodschappen te doen en te kiezen voor gratis of goedkope activiteiten. Daarnaast wordt het gebruik van apps zoals PicNic voor boodschappen en WoolSocks voor besparingen aanbevolen. Zo kun je volop van de zomer genieten zonder je zorgen te maken over je financiën.

Trade Republic

Het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs, dat is de missie van Trade Republic. Deze partij is afkomstig uit Duitsland, staat onder toezicht van de BaFin en heeft een banklicentie van de ECB.  Trade Republic kenmerkt zich als broker door haar gebruiksvriendelijke platform waar je fractionele aandelen, ETF’s en obligaties kunt verhandelen tegen lage kosten.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.