Aandelen analyseren met GuruWatch

Guruwatch is een platform waar jij aandelen kan analyseren als een pro. Guru’s zijn analisten die de aandelenmarkt voor jou in de gaten houden. De website van Guruwatch deelt koersdoelen, koop- en verkoopadviezen voor specifieke aandelen. Deze adviezen zijn afkomstig van diverse analisten. Handig als je wilt checken of dit het juiste moment is om dat ene aandeel te (ver)kopen.

Meer dan alleen adviezen

Ook heeft Guruwatch een blog, waarin actuele beursontwikkelingen worden toegelicht. Ik heb een MBA diploma, maar alsnog vind ik sommige beursontwikkelingen maar lastig te volgen. Snel de blog van Guruwatch checken en het is me vervolgens een stuk duidelijker. Hoe fijn. Let op: Ik raad je wel aan om nooit uit te gaan van slechts één advies, ook guru’s kunnen ernaast zitten. Probeer altijd informatie te winnen bij meerdere partijen. Waarom? Guru’s hebben tot een zekere hoogte invloed op de koers.

analyseren

Guru Power

Guru’s creëren automatisch vraag naar een aandeel door een koopadvies uit te geven. Beleggers vermoeden door een koopadvies dat een aandeel meer waard zal gaan worden in de toekomst. Met deze gedachte kopen ze vervolgens het aandeel. Zie je wat er gebeurt? Er ontstaan zo meer kopers en dus creeërt de belegger hier zelf de voorspelde koersstijging. Analisten zijn zich bewust van dit effect en hopen dit in werking te brengen via een koopadvies. Om deze reden raad ik je aan om je beleggingsbeslissingen te baseren op informatie vernomen via diverse bronnen.

Door de coronacrisis was wereldwijde handel moeilijker en langzamer geworden, waardoor het aanbod minder was geworden. En tegelijkertijd heeft de oorlog in Oekraïne directe impact op ons leven. We nemen bijvoorbeeld minder gas af van Rusland en kunnen geen of minder voedsel importeren uit Oekraïne en Rusland. Het aanbod is dus minder, de vraag niet. Dat maakt dat veel producten – en dus ons leven – een stuk duurder worden. Je merkt het waarschijnlijk als je bij het tankstation staat, of als je collega klaagt over het almaar duurder wordende woon-werkverkeer.

De kern van de zaak
Inflatie is een waar spookmonster. Door inflatie kan je minder kopen met hetzelfde bedrag aan geld, als gevolg van duurdere prijzen. Op deze manier wordt jouw spaargeld steeds minder waard. Zonde! Hoe bescherm je je vermogen tegen inflatie? In dit artikel geef ik een aantal tips.

Brand New Day
Beleggen met een focus op de lange termijn? Brand New Day is een jonge bank die verschillende beleggersrekeningen aanbiedt. Zo kan je een rekening openen om te sparen, om te beleggen en/of beleggen voor je pensioen. Ontdek welke rekening het beste bij je past en start met vermogensopbouw voor later.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.