Aandelen analyseren met Morningstar

Vind je het lastig om te bepalen in welke beleggingsproducten je moet investeren? Je bent echt niet de enige! Veel jonge beleggers die net op de beurs komen kijken, zien dit als een groot struikelblok. Aan de hand van welke factoren beslis je nou of een aandeel een goede investering vormt of niet?  Allereerst, je kunt het nooit 100% zeker weten. Achteraf ontdek je pas of een bepaalde investering een slimme zet was of niet. Beleggen kent nou eenmaal risico’s. Maar, er gelukkig bestaat er Morningstar. Aandelen analyseren met Morningstar kan eenvoudig via een sterrenrating. Lees er meer over in dit artikel. 

Rating

Morningstar is een instituut dat fondsen en aandelen analyseert. Effecten worden gewaardeerd aan de hand van een star rating. De hoeveelheid sterren is gebaseerd op vier criteria: de concurrentiepositie van het bedrijf, de reële waarde van het aandeel, in hoeverre deze reële waarde zuiver is en de huidige marktprijs van het aandeel.

morningstar

Heeft het aandeel 5 sterren gekregen?

Dan hebben de professionals bij Morningstar die beleggingsproduct als hoopvol geanalyseerd. Een andere tool bij Morningstar, is dat je je eigen portefeuille kunt nabouwen. MorningStar vertelt je vervolgens welke risico’s je loopt met deze beleggingsproducten en of bepaalde beleggingen elkaar overlappen (op basis van bijvoorbeeld sectoren). Handig, zo kun je waar nodig aanpassingen doen om risico’s te verminderen. Meer tools ontdekken die je helpen bij het beleggen? Klik hier.

morningstar

De kern van de zaak
Veel jonge beleggers vinden het lastig om bedrijven te analyseren. Een tool kan je in dit proces ondersteunen. Een van mijn favorieten is Morningstar. Aan de hand van een sterrenrating geven de professionals bij Morningstar aan welke bedrijven als hoopvol voor de toekomst worden gezien.

Beleggen bij BUX
BUX is een broker waarbij het draait om beleggen toegankelijk maken. Via BUX kan je investeren in aandelen, fondsen, ETF’s en cryptocurrencies. Deze broker biedt zelfs de optie aan om in fractionele aandelen te investeren. Wil je starten met beleggen bij BUX? Open een account via deze link en ontvang een gratis aandeel.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.