Aandelen analyseren met Simply Wall Street

Veel jonge beleggers vinden het lastig om aandelen te analyseren. Ze raken vaak overwhelmed door het aanbod op de beurs. En dat is niet gek, want er zijn wereldwijd enorm veel aandelen en/of andere beleggingsinstrumenten te koop. Ondersteunende tools kunnen je helpen bij het proces. Aandelen analyseren met Simply Wall Street is bijvoorbeeld erg prettig. Dit is een handige website voor beleggers. Het biedt gegevens van meer dan 72.000 beursgenoteerde bedrijven aan. Als belegger zoek je een aandeel uit en Simply Wall Street voert een gedetailleerde analyse voor je uit. 

Informatie die je vindt op Simply Wall Street

In deze analyse ontvang je informatie over holdings van het bedrijf, behaalde ROIs, waarderingsratio’s, de prestaties uit het verleden, de financiële gezondheid van een bedrijf en de dividend uitkeringen. Oftewel, een hele hoop informatie op één pagina. Bespaart tijd, omdat je niet in alle boekwerken van een bedrijf hoeft te springen om deze gegevens zelf op te zoeken. Daarnaast geeft het direct een goede weergave van de financiële gezondheid van een bedrijf, dit kan jou helpen bij je beslissing of je wil investeren of niet.

Spider diagram op Simply Wall Street

Aan het einde van het analyse rapport wordt de informatie samengevoegd in een spider-diagram. Dit geeft in één oogopslag een samenvattend beeld van de financiële gezondheid en potentie van een bedrijf. Verder is deze diagram ook handig om het bedrijf met andere bedrijven te analyseren. Simply Wall Street is dus een tool die ideaal is voor de belegger met weinig tijd.

wall street

Portfolio analyse

Ben je benieuwd hoe jouw portfolio er in zijn geheel voor staat? Easy, Simply Wall Street geeft je ook de optie een portefeuille na te bouwen. Je ontvangt dan dezelfde informatie als bij een individueel aandeel, alleen gelden de cijfers dan als gewogen gemiddelde voor jouw aandeel. Kan je in één oogopslag zien of jouw portefeuille sterk is wat betreft groeipotentie, financiële gezondheid of dividend. Tip: via de gratis versie kan je tot 10 aandelen aan jouw portfolio analyse toevoegen. Indien je meer aandelen wilt analyseren als groep, maak dan een extra account aan met een anders e-mailadres. Zo kun je de kosten tot een zekere hoogte omzeilen.

De kern van de zaak
Aandelen analyseren is veel leuker als je ondersteunende tools kunt gebruiken. Simply Wall Street is een tool die veel gegevens deelt over beursgenoteerde bedrijven. In één oogopslag krijg je een beeld van de financiële gezondheid van een bedrijf. Ideaal voor de drukke belegger met weinig tijd.

Beleggen bij BUX
BUX is een broker waarbij het draait om beleggen toegankelijk maken. Via BUX kan je investeren in aandelen, fondsen, ETF’s en cryptocurrencies. Deze broker biedt zelfs de optie aan om in fractionele aandelen te investeren. Wil je starten met beleggen bij BUX? Open een account via deze link en ontvang een gratis aandeel.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.