Aandelen analyseren met The Motley Fool

Ondanks dat de naam van deze tool niet uitnodigt om er advies van aan te nemen, wordt The Motley Fool door veel investeerders als een vertrouwde bron van beleggings- en financieel advies gezien. The Motley Fool heeft als doel om de wereld slimmer, gelukkiger en rijker te maken. Aandelen analyseren met The Motley Fool wordt veel eenvoudiger. Maar, The Motley Fool is sowieso een finance platform in de breedste zin van het woord. Het publiceert informatieve content over allerlei aspecten binnen personal finance. Laten we deze aspecten eens één voor één doornemen.

The Motley Fool is super handig voor beginnende investeerders. Allereerst kan je onder het menu ‘Investors basics’ heel veel leren over hoe je start als beginnende belegger. Deze artikelen leggen uit welke terminologie je moet kennen, hoe het proces op de beurs werkt en wat de valkuilen zijn voor beginnende beleggers. Als je deze pagina’s bent doorgegaan en het gevoel hebt dat je de basis van beleggen begrijpt, klik je op het menu ‘Stock Market’. Je kunt hier kiezen uit drie opties: stock market, news and industries to invest. Vooral het laatste onderdeel gebruik ik zelf vaak.
motley fool

Als startende belegger kan het lastig zijn om te begrijpen waar je in moet investeren. Je werkt misschien wel in de mode industrie, waardoor je enkel bekend bent met de retail industrie. Andere industrieën zijn een ‘ver-van-jouw-bed’ show en daardoor voelt het oncomfortabel om hier in te beleggen. Logisch! Om deze reden is het kopje ‘industries to invest in’ ideaal. Het geeft een overzicht van grote spelers in een bepaalde industrie, waarbij een korte samenvatting wordt gegeven van het desbetreffende bedrijf. Op deze manier kan jij inspiratie op doen voor een goed gespreid portfolio. Ideaal toch?

Aandelen analyseren via The Motley Fool

Via The Motley Fool ontvang je informatie over hoe je een plan kunt opstellen voor je pensioen. Helaas gaat het in dit geval om je pensioen regelen in Amerika, omdat The Motley Fool een Amerikaans bedrijf is. Wil je weten hoe je in Nederland een plan kunt opstellen voor je pensioen

Pensioen

Via The Motley Fool ontvang je informatie over hoe je een plan kunt opstellen voor je pensioen. Helaas gaat het in dit geval om je pensioen regelen in Amerika, omdat The Motley Fool een Amerikaans bedrijf is. Wil je weten hoe je in Nederland een plan kunt opstellen voor je pensioen? Maak hier een pensioen planning.

Lenen

The Motley Fool geeft daarnaast ook nog advies over hoe je leningen kunt aanvragen. Het publiceert informatie over zowel leningen van grote aard (zoals hypotheken) als leningen van kleine aard (zoals creditcard leningen). Al met al is The Motley Fool dus een leerzaam platform dat jou vertelt hoe je jouw personal finance zaken op een rijtje zet. Jammer dat de meeste informatie gericht is op Amerikanen, maar er valt genoeg waardevolle informatie uit te halen voor Nederlanders. Vooral wat betreft de aandelenmarkt. The Motley Fool vertelt jou welke Amerikaanse bedrijven het waard zijn om te overwegen voor jouw portfolio.

De kern van de zaak
Aandelen analyseren is veel leuker als je ondersteunende tools kunt gebruiken. The Motley Fool publiceert informatieve content over allerlei aspecten binnen personal finance. Je leert er meer over beleggen, het aangaan van een lening en starten met je pensioen. Leer via dit artikel hoe de Motley Fool werkt.

Brand New Day
Beleggen met een focus op de lange termijn? Brand New Day is een jonge bank die verschillende beleggersrekeningen aanbiedt. Zo kan je een rekening openen om te sparen, om te beleggen en/of beleggen voor je pensioen. Ontdek welke rekening het beste bij je past en start met vermogensopbouw voor later.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.