Bezwaar maken op je WOZ-waarde

Valt het tegen hoeveel belasting je dient te betalen?

Ben jij een huiseigenaar? Dan ontvang je ieder jaar rond januari of februari de blauwe brief met daarin verschillende belastingen. Als huiseigenaar betaal je onroerendezaakbelasting en waterschapsbelasting. Deze type belastingen zijn gebaseerd op je WOZ-waarde. Maar wist je dat als gevolg van een te hoge WOZ-waarde Nederlanders elk jaar honderden miljoenen euro teveel aan belastingen betalen? In dit blogartikel leg ik uit waarom en vertel ik je hoe je gratis bezwaar kunt maken tegen je WOZ-waarde.

Waarom zijn veel WOZ-waardes te hoog?

De WOZ-waarde is een door de gemeente bepaalde waarde van jouw woning. De WOZ-waarde wordt gebruikt om de hoogte van belastingen en heffingen te bepalen, zoals de onroerendezaakbelasting. Bij een huurhuis bepaalt de WOZ-waarde ook de hoogte van uw huur. Zoals ik al eerder zei bepalen Gemeenten de hoogte van de WOZ-waarde met een taxatie. Echter, dit is een automatisch proces. Er wordt geen rekening gehouden met jouw persoonlijke omstandigheden. Om deze reden worden veel WOZ-waardes te hoog ingeschat, waardoor je ook meer belasting betaalt dan nodig.

woz-waarde bezwaar

Hoe kan je belasting besparen?

Door in actie te komen! Je kunt bezwaar maken tegen je WOZ-waarde, als je het niet eens bent met de hoogte van je WOZ-waarde. Als je ervoor kiest om dit zelf te doen, vraag je eerst een taxatierapport op bij de Gemeente. Vervolgens lever je je bezwaarschrift in met argumenten waarom je het niet eens bent met de waarde van de WOZ-waarde.

Een alternatieve optie is om dit proces gratis door experts te laten uitvoeren. Scheelt tijd en energie. Daarnaast is de slagingskans hoger als je het bezwaarschrift door ervaren taxateurs laat opstellen. Bezwaarmaker.nl is het grootste juridische kantoor van Nederland als het gaat om het indienen van WOZ Bezwaarschriften voor particuliere woningbezitters.

 

Het bijzondere van de diensten van Bezwaarmaker.nl is dat zij dit gratis aan kunnen bieden. Indien jouw bezwaarschrift wordt geaccepteerd, betaalt de Gemeente een vergoeding aan Bezwaarmaker.nl. Het kost jou dus niks. Sterker nog, het kan je zelfs geld opleveren als je WOZ-waarde wordt bijgesteld. Je hoeft dan namelijk minder onroerendezaakbelasting en waterschapsbelasting te betalen. Dat geldt niet alleen voor aankomend jaar, maar ook voor de opvolgende jaren omdat je WOZ-waarde is gezakt.

woz-waarde bezwaar 3

De voorwaarden van bezwaar maken op je WOZ-waarde

Het proces van bezwaar maken via bezwaarmaker.nl is vrij eenvoudig. Je kunt binnen drie minuten bezwaar indienen door je gegevens achter te laten. Let wel op: dit kan tot maximaal zes weken na ontvangst van je aanslag. Wacht er dus niet te lang mee. Na ontvangst van jouw bezwaar op bezwaarmaker.nl gaan de ervaren taxateurs een WOZ-rapport voor jou opstellen. Als de Gemeente valideert dat je WOZ-waarde te hoog is ingeschat, ontvang je binnen een paar weken een brief met je gecorrigeerde WOZ-waarde. Het voordeel is dat de bijbehorende belastingen lager zullen uitvallen. Zo heb jij met 3 minuten werk geld bespaard!

Nadeel van bezwaar maken op je WOZ-waarde

Wil je je huis binnenkort verkopen? Dan is het verstandig om te overwegen of je wel bezwaar wil maken tegen je WOZ-waarde. Kopers kijken namelijk vaak naar een WOZ-waarde als zij een bod willen uitbrengen. Je wil natuurlijk dat jouw huis zo veel mogelijk geld op gaat leveren, dus in dit geval kan een hoge WOZ-waarde wel voordelig zijn.

De kern van de zaak

Moet jij ook zoveel onroerendezaakbelasting en waterschapsbelasting betalen? Deze belastingen zijn gebaseerd op de WOZ-waarde van jouw huis. Deze WOZ-waarde wordt automatisch bepaald via de Gemeente. In 1 op de 5 gevallen valt de WOZ-waarde hoger uit dan nodig, waardoor de eigenaar te veel belasting betaalt. Wil je graag besparen op belasting? Maak dan in 3 minuten gratis bezwaar op bezwaarmaker.nl.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Wees je hiervan bewust en doe altijd zelf onderzoek. YoungTrader bestaat uit een informatieve website en instagrampage. Er worden blogs geschreven om lezers meer informatie te verschaffen over specifieke topics binnen de financiële markten. YoungTrader is géén financiële dienstverlener. De content bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.