Hoe kies ik de beste broker?

Er zijn steeds meer brokers beschikbaar. Je krijgt er bijna keuze stress van. Want hoe kies je dan de béste broker? Dit hangt vooral af van persoonlijke voorkeur. Maar om je verder te helpen, heb ik een kleine checklist voor je opgesteld. Let bij het kiezen van een broker vooral op de volgende punten:

  1. Transactiekosten. Elke keer als jij een aandeel koopt, betaal je een percentage over het aankoopbedrag aan transactiekosten. Beleggers focussen vaak te veel op rendement en vergeten zo de kosten uit het oog verliezen. Toch kunnen een paar procentpunten op de lange termijn veel verschil maken.
  2. Aanbod. Wat is het aanbod van effecten bij deze broker? Kun je bv. ook grondstoffen of internationale markten ook inbegrepen? Als je hier graag in wilt beleggen raad ik je aan bij een grote speler te gaan beleggen.
  3. Software. Heeft de broker een gebruiksvriendelijke software? Jij wilt snel en gemakkelijk beleggen. Een absolute must is dat je dit via een app kunt doen, bij voorkeur eentje met een sterke user interface. Dit maakt dat beleggen leuk wordt!
  4. Betrouwbaarheid. Check via recensies of een broker vaak last heeft van down-time, gezien dit kan veroorzaken dat jouw orders niet worden doorgevoerd. Beetje lullig als achteraf blijkt dat jouw ‘million-dollar-order’ niet bleek te zijn binnengekomen door een netwerkfout..
IMG_4290

Laat je verder niet te veel afleiden door extra features, zoals korting op transactiekosten of een online academy. Deze kortingen zijn marketing stunts om je binnen te lokken en daarnaast vaak van korte duur. Kies echt voor broker die qua aanbod het beste bij je past. Zelf heb ik bijvoorbeeld gekozen voor de broker BUX, vanwege het gebruiksgemak en het kostenplaatje. Ik ben super tevreden met deze broker. Maar misschien ben jij wel degene die graag wat meer betaald voor geavanceerde tools. Zo is er voor ieder wat wils. 

En die online academy? Niet nodig, daar heb je YoungTrader voor!

De kern van de zaak

Het kiezen van een broker vormt voor veel beleggers een struikelblok. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee kan houden als je een broker uitzoekt, namelijk: (transactie)kosten, gebruiksvriendelijkheid, het aanbod en het aantal beschikbare tools. Houd er rekening mee dat je een broker kiest die het beste bij je past.

Beleggen bij BUX

Zelf beleg ik bij de broker BUX. BUX is een broker waarbij het draait om beleggen toegankelijk maken. Via BUX kan je investeren in aandelen, fondsen, ETF’s en cryptocurrencies. Deze broker biedt zelfs de optie aan om in fractionele aandelen te investeren. Wil je starten met beleggen bij BUX? Open een account via deze link en ontvang een gratis aandeel na je eerste storting.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.