Hoe kies ik de beste broker?

Er zijn steeds meer brokers beschikbaar. Je krijgt er bijna keuze stress van. Want hoe kies je dan de béste broker? Dit hangt vooral af van persoonlijke voorkeur. Maar om je verder te helpen, heb ik een kleine checklist voor je opgesteld. Let bij het kiezen van een broker vooral op de volgende punten:

  1. Transactiekosten. Elke keer als jij een aandeel koopt, betaal je een percentage over het aankoopbedrag aan transactiekosten. Beleggers focussen vaak te veel op rendement en vergeten zo de kosten uit het oog verliezen. Toch kunnen een paar procentpunten op de lange termijn veel verschil maken.
  2. Aanbod. Wat is het aanbod van effecten bij deze broker? Kun je bv. ook grondstoffen of internationale markten ook inbegrepen? Als je hier graag in wilt beleggen raad ik je aan bij een grote speler te gaan beleggen.
  3. Software. Heeft de broker een gebruiksvriendelijke software? Jij wilt snel en gemakkelijk beleggen. Een absolute must is dat je dit via een app kunt doen, bij voorkeur eentje met een sterke user interface. Dit maakt dat beleggen leuk wordt!
  4. Betrouwbaarheid. Check via recensies of een broker vaak last heeft van down-time, gezien dit kan veroorzaken dat jouw orders niet worden doorgevoerd. Beetje lullig als achteraf blijkt dat jouw ‘million-dollar-order’ niet bleek te zijn binnengekomen door een netwerkfout..
WTF is een ETF?

Laat je verder niet te veel afleiden door extra features, zoals korting op transactiekosten of een online academy. Deze kortingen zijn marketing stunts om je binnen te lokken en daarnaast vaak van korte duur. Kies echt voor broker die qua aanbod het beste bij je past. Wil je graag leren hoe je kunt starten met beleggen? Bestel Van Spaarvarken naar Beurswolf en leer in 8 simpele stappen beleggen.

En die online academy? Niet nodig, daar heb je YoungTrader voor!

De kern van de zaak

Het kiezen van een broker vormt voor veel beleggers een struikelblok. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee kan houden als je een broker uitzoekt, namelijk: (transactie)kosten, gebruiksvriendelijkheid, het aanbod en het aantal beschikbare tools. Houd er rekening mee dat je een broker kiest die het beste bij je past.

Beleggen bij DEGIRO

Ben je geïnteresseerd om ook te starten met beleggen, maar heb je nog geen account? Een populair platform onder jongeren is het beleggersplatform van DEGIRO. Een van de redenen dat dit platform zo populair is, is omdat je 200 ETF’s eenmalig per maand kunt kopen zonder dat je daar transactiekosten voor betaald. Als je via deze link een account opent bij DEGIRO, krijg je € 100 aan gratis transactietegoed. Liever eerst een review lezen over deze broker? Klik dan hier!

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.