logo peaks

Peaks

Beleggen bij Peaks houdt in dat je gaat beleggen met je wisselgeld. Hoe leuk is dat! Zo heb je amper door dat je geld investeert, maar bouw je ondertussen aan je vermogen. Hoe werkt beleggen bij Peaks? Je kunt instellen dat iedere betaling automatisch wordt afgerond naar een even bedrag. De extra centen die je betaalt aan ‘wisselgeld’ worden geïnvesteerd in één van de indexfondsen van Peaks.

Voordelen

  • Toegankelijk voor beginners
  • Beleggen met je wisselgeld

Nadelen

  • Gelimiteerd aanbod
  • Relatief hoge kosten

Indexbeleggen

Peaks biedt 4 indexfondsen aan, afwisselend van laag tot hoog risico. De app geeft dit aan via pepertjes. Hoe meer pepertjes, hoe meer risico je loopt. Branding on point! Wat maakt het ene profielfonds risicovoller dan de ander? Het aantal obligaties ten opzichte van het aantal aandelen dat erin zit. Jij beslist in welke van de 4 indexfondsen je wil beleggen met je wisselgeld.

Duurzaam beleggen met je wisselgeld

Beleggen bij Peaks doe je enkel in duurzame indexfondsen. Dit houdt in dat jouw geld gaat naar de vijfentwintig procent meest duurzame bedrijven per sector. Er wordt hierbij met oog op hoe bedrijven omgaan met mens en milieu. Bedrijven die mensenrechten schenden, betrokken zijn bij kinderarbeid, corruptie of milieuschade, worden niet in de indexfondsen opgenomen.

Gebruiksvriendelijk

Beleggen bij Peaks is super easy. De app is erg gebruiksvriendelijk. Je kan overzichtelijk instellen hoeveel wisselgeld je wil beleggen. Verder zijn de 4 indexfondsen duidelijk en zie je in één oogopslag hoeveel rendement je hebt behaald door te beleggen met je wisselgeld bij Peaks.

beleggen bij Peaks

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Hoeveel kost beleggen met Peaks?

Kosten hebben impact op je netto rendement, daarom wil je graag beleggen tegen zo laag mogelijke kosten. Swipe rechts om de kosten te zien van beleggen met Peaks.

Transactiekosten

Beleggen met Peaks rekent geen transactiekosten. Je betaalt spreadkosten. Deze ontstaan bij het kopen en verkopen van beleggingen. De spread is het verschil dat bestaat tussen de verkoop- en koopprijs, die handelaren bereid zijn te ontvangen of te betalen. Gemiddeld betaal je tussen de 0,03% – 0,05% aan spreadkosten.

Servicekosten

Hoeveel kosten je moet betalen om te beleggen met Peaks, hangt af van het aantal rekeningen dat je aanhoudt. Voor het aanhouden van één rekening betaal je € 0.99 per maand, plus 0.5% per jaar over je vermogen. Voor drie of meer rekeningen betaal je € 1.99 per maand, plus 0.5% per jaar.

Productkosten

Beleggen bij Peaks werkt via indexfondsen. Naast de kosten voor de app gelden er jaarlijks fondskosten voor de indexfondsen waar je in belegt. Deze betaal je niet aan Peaks, maar aan de aanbieders van de indexfondsen. De fondskosten worden door de fondsaanbieders automatisch verrekend in de koers van de indexfondsen.