Tips om consistent te beleggen voor de lange termijn

Niet iedereen heeft het geluk te starten met een groot kapitaal om te beleggen. Het goede nieuws is dat je op de lange termijn vermogen kunt opbouwen, zelfs zonder miljoenen op de bank. Het geheim? Regelmatig beleggen voor de lange termijn.

In plaats van te proberen de markten te timen en het perfecte moment om te investeren (wat erg moeilijk is), kun je gewoon op vaste tijdstippen, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, beleggen voor de lange termijn totdat je je financiële doelen hebt bereikt. Beleggen is namelijk een marathon, geen sprint.

Periodiek beleggen kent voordelen

Regelmatig beleggen voor de lange termijn heeft verschillende voordelen die je kunnen helpen je financiële doelen te bereiken.

  1. Flexibiliteit: Met periodiek beleggen voor de lange termijn kun je je aanpassen aan veranderingen in je financiële situatie. Als je bijvoorbeeld een hoger inkomen krijgt, kun je meer investeren voor de lange termijn, en als je doelen veranderen, kun je je strategie aanpassen.
  2. Diversificatie: Door regelmatig te beleggen voor de lange termijn in verschillende activa kun je je portfolio diversifiëren. Dit betekent dat je je beleggingen spreidt over verschillende soorten activa, sectoren en geografische gebieden, waardoor je risico wordt verminderd.

Beleggen is namelijk een marathon, geen sprint.

DCA-strategie

Het Cost-Average Effect voor de lange termijn: Regelmatig beleggen voor de lange termijn creëert het cost-average effect, in het Nederlands ook wel bekend als ‘kostengemiddeld’. Hierbij koop je aandelen tegen wisselende prijzen, maar na verloop van tijd stabiliseert de gemiddelde aankoopprijs voor de lange termijn. Dit betekent dat je niet per se het perfecte moment hoeft te kiezen om te investeren voor de lange termijn.

Als je ervoor kiest om op deze manier te beleggen, dan beleg je volgens de Dollar-Cost-Average strategie, ook wel bekend als de DCA-strategie. Daarnaast kun je ook profiteren van het rente-op-rente effect voor de lange termijn, waarbij je rendement op je beleggingen weer rendement genereert, wat op de lange termijn aanzienlijke groei kan opleveren.

Nu je begrijpt waarom regelmatig beleggen voor de lange termijn zo krachtig kan zijn, laten we eens kijken naar hoe je dit kunt doen met Exchange-Traded Funds (ETF’s) voor de lange termijn. Deze beleggingsinstrumenten bieden een eenvoudige en effectieve manier om je geld op een gediversifieerde manier te beleggen voor de lange termijn.

Affiliate banner - WTF is een ETF? - ETF-beleggen - banner 2

Cursus ETF-beleggen

Ken je de cursus WTF is een ETF? al? waarin je zelfstandig leert hoe je kunt beleggen in ETF’s voor de lange termijn. Deze cursus geeft je de kennis en tools om je financiële toekomst te versterken door middel van slim beleggen in ETF’s voor de lange termijn. Schrijf je in en ontdek hoe je je vermogen kunt laten groeien door regelmatig te beleggen in deze krachtige financiële instrumenten voor de lange termijn.

De kern van de zaak

Dit artikel benadrukt het belang van regelmatig beleggen voor de lange termijn om vermogen op te bouwen, zelfs met een bescheiden startkapitaal. Het cost-average effect en samengestelde rente worden aangehaald als krachtige voordelen van deze aanpak. Het artikel benoemt ETF’s als een eenvoudige en gediversifieerde manier om voor de lange termijn te beleggen.

Cursus ETF beleggen

Wil je meer info over de cursus of direct beginnen? Op deze pagina geef ik je meer informatie en laat ik je in detail zien wat je gaat leren. Ben je enthousiast geworden? Dan kun je vervolgens direct beginnen met leren!

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.