Waarom je bij de AVA van Warren Buffett wil zijn!

De aandeelhoudersvergadering (AVA) van Warren Buffett is een enorm event voor beleggers. En dat is niet voor niks! Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door Berkshire Hathaway, het bedrijf van Warren Buffett. Het is een vergadering voor de aandeelhouders van Berkshire Hathaway, waarin belangrijke zakelijke beslissingen worden besproken en financiële resultaten en toekomstplannen worden toegelicht.

Normaal gesproken is een AVA niet zó’n big-thing, maar de AVA van het bedrijf van Warren Buffett trekt duizenden beleggers en fans van over de hele wereld aan. Als Nederlander is het lastig om er fysiek bij te zijn, maar gelukkig kan je de AVA als aandeelhouder van Berkshire Hathaway ook online bijwonen.

Ben je niet in het bezit van een aandeel van Berkshire Hathaway. Niet getreurd, online kan je ook veel materiaal terugvinden over de bekende AVA Q&A sessie. Daarnaast schrijft Warren Buffett ieder jaar een brief aan aandeelhouders. In dit artikel bespreek ik drie redenen waarom je dit event als startende belegger niet aan je voorbij wil laten gaan.

  1. Uitgelezen kans om te leren

De AVA van Berkshire Hathaway is super leerzaam. Warren Buffet heeft in het verleden vaak een ‘bold move’ gemaakt, die niet altijd goed te volgen was maar uiteindelijk winstgevend bleek te zijn. Eén van Warren’s bekende uitspraken is: ‘Be fearfull when others are greedy’. Warren Buffett zijn inzichten kunnen zeer waardevol zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in beleggen en financiën. De AVA vormt dus de uitgelezen kans om te leren!

warren buffett

2. De sfeer eromheen

De sfeer van het evenement is geweldig! Beleggen hoort eigenlijk saai te zijn, maar de AVA van Warren Buffett bewijst dat financiële markt boeiend zijn. Het evenement staat bekend om zijn informele en feestelijke sfeer. Duizenden beleggers en fans van over de hele wereld komen bijeen om het evenement bij te wonen en te genieten van het entertainment en de activiteiten die eromheen zijn georganiseerd. Ook online is deze sfeer goed te proeven.

3. De mogelijkheid om vragen te stellen

Na het officiële proces is er ruimte om vragen te stellen aan Warren Buffett en zijn collega’s. Tijdens deze Q&A sessies kan je erg veel leren. Dit kan een unieke kans zijn om antwoorden te krijgen op specifieke vragen over beleggen en bedrijfsstrategieën.

DEGIRO BANNER

Warren Buffett’s brief aan aandeelhouders

Het is natuurlijk logisch dat een AVA alleen voor aandeelhouders, maar in het geval van dit specifieke event is het erg jammer dat niet-aandeelhouders niet van Warren zijn wijsheden kunnen meegenieten. Maar, gelukkig is Berkshire Hathaway genoodzaakt om de bedrijfscijfers en brief aan aandeelhouders online te publiceren. En deze brief is geschreven door Warren himself.

De man pakt dan ook extra uit. De aandeelhouderbrieven van Warren Buffett staan bekend om de luchtige, humoristische tone-of-voice. De brief is dus niet alleen leerzaam om te lezen, maar ook erg grappig. Je krijgt inzicht in de investeringsstrategie van Warren Buffett zelf. In zijn aandeelhoudersbrief legt hij vaak uit hoe hij zijn strategieën heeft toegepast op de markt in het afgelopen jaar en welke resultaten hij heeft behaald. Naast zijn investeringsstrategieën, deelt Warren ook zijn inzichten over bedrijfsvoering en management van Berkshire Hathaway. Hij geeft vaak praktische tips en adviezen die relevant zijn voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Ontdek hier de brieven aan aandeelhouders van afgelopen jaren.

Brief aan aandeelhouders 2023

Vers van de pers. De brief aan aandeelhouders 2023, geschreven door de legendarische Warren Buffett.

 

De kern van de zaak

De AVA van Warren Buffett’s bedrijf Berkshire Hathaway is een groot event. Sommige AVA’s zijn saai om te bij te wonen, het event van Warren Buffett is dat zeker niet. Het is een evenement waar duizenden beleggers naartoe gaan om te leren van Warren zijn beleggingsstrategieën. In dit artikel benoemen we drie redenen waarom het de moeite waard is om dit event online bij te wonen.

Brand New Day

Voldoe jij aan de checklist voor indexbeleggers, maar heb je nog geen broker waar je kunt indexbeleggen? Overweeg dan indexbeleggen bij Brand New Day. Dit is een jonge bank die verschillende beleggersrekeningen aanbiedt. Ontdek welke rekening het beste bij je past en wat de kosten zijn van beleggen bij Brand New Day.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.