Transparantie

Ik – Veronique Estié – ben de eigenaresse van YoungTrader. Ik vind het erg belangrijk om transparantie te creëren richting mijn volgers en websitebezoekers. Helaas is niet iedereen altijd even eerlijk en transparant op het internet, en daarom vind ik het belangrijk hier extra aandacht aan te schenken.

Ik schrijf dit stuk om je inzicht te geven in de activiteiten van YoungTrader en mijn persoonlijke motieven en belangen daarbij. Niemand verplicht mij om deze pagina te maken, ik doe dit omdat ik open en transparant wil zijn richting mijn volgers. Onderstaand lees je een aantal punten die van belang zijn als het aankomt op het maken van content rondom financiën.

1. Vergoedingen

Ik maak wekelijks financiële content. Het grootste gedeelte maak ik vanuit interesse en om de volgens van YoungTrader van leerzame content te voorzien. In sommige gevallen ontvang ik een vergoeding van een bedrijf voor het maken van een artikel. Ik ga uitsluitend in zee met bedrijven die ik vertrouw en waar ik persoonlijk contact mee heb. Voordat ik akkoord ga met een samenwerking zoek ik eerst informatie op over het bedrijf. Vervolgens overweeg ik of ik zelf zou kunnen gebruikmaken van de services van een bedrijf. Als het antwoord op die vraag ‘ja’ is, dan werk ik met partijen samen.

Waarom ga ik akkoord met het ontvangen van een vergoeding voor het creëren van content? Op deze manier kan ik mijn content gratis blijven aanbieden. In sommige gevallen betalen bedrijven YoungTrader voor het schrijven van een leerzaam artikel. In veel van dit soort gevallen staat het onderwerp van een artikel in relatie tot de dienstverlening van een bedrijf. De vergoedingen die ik ontvang voor het schrijven van content, zorgen ervoor dat ik tientallen uren per week kan investeren in het maken ván content, zonder dat ik de lezers daarvoor geld voor hoef te vragen. Een win-win situatie dus!

Het belang van mijn volgers en websitebezoekers staat altijd op nummer één. Ik werk dus enkel met bedrijven samen als ik geloof dat volgers hier interesse in hebben en eventueel interesse hebben in de service van een bedrijf. Daarbij let ik erop dat mijn content altijd informatie bevat waar je als lezer al iets mee kunt, zonder dat je genoodzaakt bent om de diensten van een bedrijf af te nemen. Teksten zijn dus geschreven om de lezer enkel te inspireren. Er is nooit een verplichte actie aan verbonden. Daarnaast accepteer ik alleen vergoedingen, mits ik volledig vrij ben in de content die ik maak. Ik kan content wel met sponsoren delen voor een check op feitelijke onjuistheden, maar zal nooit toestaan dat zij inspraak hebben in mijn persoonlijke opinie of visie.

Hieronder volgt een lijst van bedrijven waar ik een samenwerking mee heb. Dit zijn de bedrijven die mij de afgelopen 6 maanden hebben betaald voor enige vorm van promotie;

 

GoldRepublic

  • GoldRepublic is een bedrijf gespecialiseerd is in het beleggen in goud, zilver en platina. Het bedrijf helpt duizenden beleggers wereldwijd om te investeren in de edelmetalen Goud, Zilver en Platina. Vertrouwen staat bij GoldRepublic centraal, aangezien de markt van edelmetalen onvoorspelbaar van aard is en niet zonder risico. Ik investeer zelf ook in goud via GoldRepublic. Ik ontvang maandelijks een kleine bijdrage als vergoeding voor het publiceren van content over GoldRepublic.

 

Brand New Day

  • Ik maak nog geen gebruik van de rekeningen van Brand New Day, omdat ik nog niet begonnen ben met het opbouwen van een pensioen. Maar zodra ik besluit om hiermee te beginnen, ga ik pensioenbeleggen bij Brand New Day. Maandelijks heb ik contact met Brand New Day. De afspraak luidt dat ik een vast bedrag ontvang per blogartikel dat ik voor Brand New Day schrijf. Je herkent deze artikelen door een affiliatelink naar de website van Brand New Day. Dit noemt men ook wel refferal verkeer. Ik ontvang geen bedrag voor het aanleveren van referral verkeer, klanten of leads.

 

Bitvavo

  • Ik maak zelf gebruik van Bitvavo om te investeren in cryptocurrencies. Ze hebben een regristratie van DNB en zijn daarnaast zeer voordelig. Het aanbod en de lage prijs maken dit voor mij een zeer interessante partij om cryptocurrencies aan te schaffen. Ik ben dus erg tevreden over deze exchange. Ik ontvang maandelijks een kleine bijdrage als vergoeding voor het publiceren van content over Bitvavo. Daarnaast ontvang ik een percentage van de gemaakte transactiekosten als je via mijn affiliatelink een account opent bij Bitvavo. Dit kost de gebruiker niets extra en heeft enkel invloed op de winstgevendheid van Bitvavo.

 

Finst

  • Ik maak zelf gebruik van Finst om te investeren in cryptobundels. Finst is opgericht door het voormalige team van flatexDEGIRO. Deze partij heeft een regristratie van DNB en biedt handel in cryptobundels tegen lage kosten aan. Het aanbod en de lage prijs maken dit voor mij een zeer interessante partij om cryptobundels aan te schaffen. Op dit moment werk ik samen met Finst op basis van een eenmalige content-samenwerking. Ik breng het platform onder aandacht, waarbij ik tracking links heb verwerkt. Deze samenwerking is gebaseerd op een fixed fee, die ik ontvang voor de tijd en energie die ik heb gestopt in het maken van de content.

Zoals je ziet, werk ik dus enkel met bedrijven samen waarvan ikzelf een gebruiker ben of zou kunnen zijn. Ook werk ik enkel samen met bedrijven die géén zeggenschap eisen over de inhoud van mijn content. Alle content maak ik op basis van mijn eigen ervaring en mening. Sponsoren krijgen hoogstens vooraf inzicht voor een check op feitelijke onjuistheden, maar meestal is ook dat niet het geval. Tot slot, indien een artikel geschreven is in samenwerking met een externe partij, zal ik dit onderaan de tekst vermelden. Op deze manier blijft het voor de lezer transparant welke teksten gesponsord zijn en welke teksten uit vrije wil geschreven zijn. 

 

2. Mijn belang bij het maken van de social media content en blogs

Ook wil ik duidelijk maken wat mijn belang is bij het maken van mijn social media content en blogs. Ik maak mijn content omdat ik er mensen mee kan helpen, maar ben zelf natuurlijk ook gebaat bij het maken van deze content.

Allereerst is content een vorm van inkomen. Enerzijds door de genoemde vergoedingen uit punt 1 hierboven, anderzijds doordat ik via mijn content mijn eigen producten kan promoten. Dit kan resultaten in meer verkopen. 

Veel financiële influencers spreken in hun content veel over individuele producten. Je zou kunnen stellen dat zij gebaat zijn bij een lezer die positief gestemd is over de assets in hun portefeuille. Ik heb vanaf dag één besloten niet te veel inzicht te geven in mijn portefeuille. Mijn portefeuille is privé en daardoor wil ik deze niet delen met mijn volgers en/of websitebezoekers. Ik wil lezers en websitebezoekers niet misleiden door hen te doen geloven dat ik een financieel expert ben. Ik ben net als jij een particuliere belegger. Echter, voor mijn werk schrijf ik financiële content over de beurs, gebaseerd op feiten.

 

3. Geen financieel advies

Mijn content is in geen enkel geval bedoeld als financieel advies. Ik ben geen financieel adviseur en geef geen advies op basis van jouw persoonlijk situatie. Dit benadruk ik regelmatig in mijn content. Daarnaast probeer ik dit waar nodig te vermelden middels disclaimers. Tot slot hou ik hier natuurlijk ook rekening mee bij het maken van de content. Als content creator mag ik wel beleggingsaanbevelingen geven. Anders dan bij beleggingsadvies, is een aanbeveling niet een persoonlijk advies voor een specifieke volger, maar een algemene aanbeveling. Overigens kies ik ervoor om dit alsnog zo weinig als mogelijk te doen. Ik ga nauwelijks in op specifieke assets. Ik focus me liever op economische ontwikkelingen en/of sectoren. Indien er een mening wordt uitgesproken over specifieke assets en/of sector, dan vermeld ik erbij dat dit mijn persoonlijke mening is en ik ook ‘slechts’ een particuliere belegger ben.

Mijn doel is niet om mijn visie over specifieke assets te delen. Mijn doel is om de lezer te informeren over persoonlijk financiën, en om de lezer aan het denken te zetten over zijn of haar eigen financiën. De content is algemeen van aard en bevat geen voorkeur of promotie van specifieke assets. Met z’n allen zien we uiteraard meer dan ik alleen. Heb je het idee dat een bepaald stuk content gezien kan worden als financieel advies? Stuur dan een email naar info@youngtrader.nl. Feedback is welkom en in dat geval kan ik de content aanpassen om misverstanden te voorkomen.