Waarom ‘periodiek beleggen’ via Trade Republic?

In de wereld van vandaag, waar er steeds meer financiële platformen bestaan waar je kunt beleggen, steelt Trade Republic de show door beleggen op een eenvoudige en goedkope manier aan te bieden. Op het platform van Trade Republic kun je namelijk instellen dat je periodiek wil beleggen. Het grootste voordeel van deze instelling? Je beleggingen worden dan automatisch ingekocht, zónder dat je transactiekosten moet betalen! In dit artikel laten we je zien hoe je jouw plan voor periodiek beleggen instelt.

Waarom periodiek beleggen?

Periodiek beleggen is een slimme zet. Niet alleen spreid je dan de risico’s over tijd, je koopt dan ook tegen een gemiddelde prijs in. Bij Trade Republic maken ze periodiek beleggen daarom extra eenvoudig.

Wanneer je de app opent, kun je via ‘zoeken’ alle beleggingsproducten bekijken waar je in kunt investeren. Je selecteert het beleggingsproduct waar jij periodiek in wil beleggen, en klikt vervolgens op Periodiek (1).

Vervolgens geef je aan hoeveel je wil investeren en hoe vaak je deze order wil uitvoeren (2,3). Vervolgens geef je aan vanaf wanneer je wil dat deze orders ingaan (4). Trade Republic zorgt ervoor dat je belegging automatisch wordt uitgevoerd, zonder dat je er omkijken naar hebt. Op deze manier is periodiek beleggen een eitje. Grote kans dat je het zo wel volhoudt.

Trade Republic periodiek beleggen

Waarom je tegen lage kosten wil beleggen!

Kosten vreten van jouw rendement. Ook al lijken de kosten soms laag (bijvoorbeeld < 1% van je aankoopbedrag), toch kan het op lange termijn heel veel van je rendement afhalen. Dit komt omdat je met dit geld, meer geld had kunnen verdienen door het rente-op-rente effect. Op deze manier kan het op termijn echt verschil maken. Probeer dus niet alleen te kijken naar rendement als je een keuze maakt op de beurs, maar ook op de kosten te letten.

betaalkaart Trade Republic

Dus, hoe stel je periodiek beleggen in?

  1. Download de app en registreer: Download de app en maak een account aan. Doorloop het onboardingsprocess.
  2. Kies beleggingsproducten: Overweeg grondig waar je in wil investeren en klik op deze producten. Per product kan je vervolgens periodiek beleggen instellen.
  3. Geef aan hoe vaak: Voer daarna het bedrag in dat je periodiek wil investeren en kies de frequentie. De opties zijn: wekelijks, twee-wekelijks, maandelijks of elke 3 maanden.
  4. Geef aan op welk moment je order ingaat: Beslis per product of de order in het begin van de maand of aan het eind van de maand moet worden uitgevoerd.
  5. Bevestig: Controleer alle details en bevestig je periodieke orders.. Trade Republic voert de orders vervolgens automatisch uit.
saveback Trade Republic

De voordelen

  • Lage kosten: Voor het uitvoeren van je spaarplan, betaal je geen transactiekosten. Dat betekent dat elke euro die je investeert, volledig ten goede komt aan je belegging. Let op: je betaalt wel eventuele productkosten, want die horen bij de belegging die je aanschaft.
  • Flexibiliteit: Ben je ondernemer en heb je geen stabiel inkomen? Geen probleem, je past je periodieke orders snel aan wanneer je een maand wat meer of minder inkomen hebt. Binnen een paar seconden geregeld.
  • Rente-op-rente effect: Door regelmatig te beleggen, profiteer je van het rente-op-rente effect, waardoor je beleggingen in de loop van de tijd exponentieel kunnen groeien.
  • Consistentie: Veel mensen hebben grote doelen met beleggen, maar laten het in de praktijk toch vaak afweten. Zonde, want door periodiek te beleggen, spreid je je kansen. Aangezien Trade Republic je orders uitvoert, is het met periodiek beleggen via Trade Republic makkelijk volhouden. Het enige dat jij moet doen, is je saldo op peil houden. Wist je dat je ook nog eens 3,75% aan rente ontvangt over je saldo? Het is dus ook nog eens voordelig om deze op peil te houden.

Zelf uitproberen?

Simpel én goedkoop beleggen is dus makkelijker dan je denkt. Als je er niet gebruik van maakt, ben je een dief van je eigen portemonnee. Wij moedigen je aan om slim om te gaan met je geld en aan je vermogen te bouwen voor later. Wil je periodiek beleggen via Trade Republic uitproberen? Klik hier en ga aan de slag!

 

– De inhoud van dit artikel is gesponsord door Trade Republic.

Kern van het verhaal

Trade Republic maakt goedkoop beleggen makkelijk via hun ‘periodiek beleggen’-functie. Door in de app te kiezen voor periodiek investeren in aandelen en ETF’s, zorg je ervoor dat je geen transactiekosten hoeft te betalen. Op die manier bespaar je op kosten, wat een positieve impact heeft op je netto-resultaat. In dit artikel nemen we door hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Trade Republic

Het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs, dat is de missie van Trade Republic. Deze partij is afkomstig uit Duitsland, staat onder toezicht van de BaFin en heeft een banklicentie van de ECB.  Trade Republic kenmerkt zich als broker door haar gebruiksvriendelijke platform waar je fractionele aandelen, ETF’s en obligaties kunt verhandelen tegen lage kosten.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.