In gesprek met onderhandelcoach Merel van der Wouden

Als ervaren onderhandel- en transformatiecoach begeleidt Merel van der Wouden vrouwen graag naar een leven waarin zij beseffen wat ze waard zijn. Maar nog belangrijker, dat ze hier ook naar handelen. Ze inspireert en motiveert vrouwen om het leven te leiden waar hun hart sneller van gaat kloppen. kloppen. Voel jij dat je hier klaar voor bent? Houd jezelf dan niet langer klein. In augustus 2023 kwam haar boek ‘Je bent het waard‘ uit en het was direct een groot succces. YoungTrader ging in gesprek met Merel: wat zijn haar tips om een betere Money Mindset te ontwikkelen?

Merel, een boek! Kun je in een notendop vertellen waar ‘Je bent het waard’ over gaat en voor wie je het hebt geschreven?

Je bent het waard is een praktisch boek over zelfvertrouwen, leven op jouw voorwaarden, onderhandelen en natuurlijk over waarde in de breedste zin van het woord. Dit boek is voor ambitieuze vrouwen die voelen dat er meer is en bereid zijn om de eerste stappen te zetten om hun dromen werkelijkheid te laten worden.

 

Je bent een voorbeeld voor velen: een ondernemende vrouw, die leeft op haar voorwaarden. Heb je soms last van zelftwijfel? Zo ja, hoe ga je hiermee om?

Soms twijfel ik echt wel eens aan dingen, maar ik heb een aantal jaren geleden besloten dat deze twijfel mij niet in de weg zal staan om mijn dromen na te jagen. Elke keer dat twijfel de kop opsteekt, herinner ik mezelf dat ik niet geboren ben om what-if scenario’s te leven. Ik probeer liever iets en leer ervan als het niet lukt, dan dat ik voortdurend denk, “had ik maar…”. Je kunt zelftwijfel trainen. Bijvoorbeeld, ik vond het vroeger ontzettend spannend om in de spotlight te staan. Dus besloot ik tijdens mijn rechtenstudie mij in te schrijven bij een pleitinstituut en mee te doen aan pleitwedstrijden. Het was spannend, maar het hielp mij van mijn podiumvrees af. Nu ben ik een veelgevraagd keynote spreker.

Merel Je bent het waard

Kun je praktische tips uit je boek delen over hoe vrouwen meer zelfvertrouwen kunnen opbouwen in hun werk- én privéleven?

Het belangrijkste is dat je weer op jezelf gaat vertrouwen en dat mag met kleine stapjes. We overschatten wat we in een jaar kunnen bereiken, maar onderschatten wat we in 5 jaar kunnen doen. Start klein en stel jezelf doelen, en je zult verrast zijn waar je uiteindelijk terechtkomt.

 

In “Je bent het waard” benadruk je het belang van succesvol onderhandelen. Welk advies zou je vrouwen geven die hun onderhandelingsvaardigheden willen verbeteren en het salaris willen krijgen dat ze verdienen?

De belangrijkste tip is om een gedegen marktwaardeonderzoek te doen. Onderzoek wat je waard bent op de markt met jouw opleiding, ervaring en vaardigheden. Een tool als het salariskompas van Intermediair kan je helpen jouw marktwaarde te bepalen. Ook binnen je huidige bedrijf kun je kijken naar het salarishuis om te zien waar je staat.

Merel van der Wouden

Hoe zou je de inzichten rondom geld uit ‘Je bent het waard’ kunnen doorvertalen naar de beurs?

Ik zou beginnende beleggers het volgende willen meegeven tijdens het investeren: Het komt erop neer dat je niet groot of met veel inleg hoeft te beginnen. Hoe sneller je begint, hoe beter. Start klein, blijf leren en omring je met mensen die meer ervaring hebben.

 

Wat is jouw ultieme doel voor de lezers van ‘Je bent het waard’ en hoe hoop je dat dit boek vrouwen in staat zal stellen positieve veranderingen in hun leven aan te brengen?

Mijn droom is dat vrouwen zichzelf echt op waarde schatten en voelen: “ik ben het waard om mijn dromen na te jagen” en daardoor vandaag nog de eerste stap zetten richting dat leven.

Wat kunnen we nog meer verwachten van Merel aankomende tijd?

Er komen 2 retreats aan. Eentje in Malaga en eentje in Mexico. Daarnaast lanceer ik twee geweldige coaching-programma’s: het 3 maanden programma ‘het Transformation Nest’  en de 5 maanden durende ‘NEXT LEVEL Mastermind’. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Ga dan naar mijn website. En boekenvoorstel 2 ligt ook alweer klaar!

De kern van de zaak

Merel van der Wouden geeft in ‘Je bent het waard’ tips om sterker in je schoenen te staan, zowel op de werkvloer als in je privéleven. Een vrouwen empowerment boek voor persoonlijke groei en succes. YoungTrader vroeg aan Merel wat haar inzichten zijn op het gebied van Money Mindset en wat we van Merel kunnen leren.

Meer over Money Mindset?

Vond je de tips van Merel over het creëeren van een Money Mindset interessant? YoungTrader heeft meer rolmodellen geïnterviewd op het gebied van Money Mindset, waar we veel van kunnen leren. Ontdek de tips van andere Money Mindset experts, zoals Eva de Mol of Kelly Weekers.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.