De Beleggingsillusie

‘De Beleggingsillusie’ is een must-read voor zowel de actieve als passieve belegger. Het hoort thuis in het rijtje beste boeken over beleggen. ‘De Beleggingsillusie’ is namelijk een eye-opener als het gaat om investeren in beleggingsfondsen. De schrijvers maken je bewust van het belangenconflict dat er bestaat tussen beleggingsfondsen en beleggers.

Je denkt dat een beleggingsfonds haar uiterste best gaat doen om jouw vermogen te laten groeien. Maar think again: het is in het eigenbelang van de fondsbeheerder om er zelf ook geld aan te verdienen. Er is dus sprake van een belangenconflict tussen de fondsbeheerder en de belegger. Het rendement dat door het fonds met jouw vermogen wordt behaald zal deels naar hunzelf gaan, ter vergoeding van hun services. ‘De Beleggingsillusie’ laat je inzien dat je daarmee eigenlijk bij voorbaat al een deel van je rendement weggeeft. Dat geef je zo maar weg aan een ander!

In ‘De Beleggingsillusie’ worden veel inzichten zoals deze gedeeld. Als lezer heroverweeg je eerder gemaakte beslissingen op de beurs na het lezen van ‘De Beleggingsillusie’. Daardoor vind ik dat ‘De Beleggingsillusie’ echt thuishoort in het rijtje beste boeken over beleggen.

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.