Nice girls don’t get rich

‘Nice girls don’t get rich’ is een boek voor vrouwen, die een schop onder hun kont nodig hebben op het gebied van financiën. Want zonder dat je je ervan bewust bent, verhinderen patronen die je als ‘nice girl’ hebt geleerd je nu misschien wel om de sterke onafhankelijke vrouw te worden die er in je zit.

‘Nice girls don’t get rich’ is de opvolger van ‘Nice girls don’t get the corner office’, geschreven door Lois P. Frankel. Hoe word je financieel onafhankelijk? Dit boek legt je precies uit hoe dat werkt. Als je geen waardevolle bezittingen hebt, je geld niet investeert en laat verstoffen op een spaarrekening, of als je nooit onderhandelt over je salaris, dan is de kans groot dat je (nog) niet financieel onafhankelijk bent. En binnenkort ook niet wordt!

In ‘Nice girls don’t get rich’ ontvang je 75 financiële adviezen, die vrouwen helpen om hun geld aan het werk te zetten. Van de beurs, tot salaris, tot je spaarrekening tot je shopping patroon. ‘Nice girls don’t get rich’ focust zich dus vooral op je financiën en is het resultaat van meer dan vijfentwintig jaar praktijkervaring. Dus hoe word je financieel onafhankelijk? Het start met een boek lezen waar je leert over fouten die vrouwen maken bij het beheer van hun geld, krijg suggesties om grip te krijgen op je eigen financiën en leer over het benutten van al je (financiële) talenten. Ook dit boek hoort zeker thuis in leuke boeken over beleggen, waar je wat van opsteekt.

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.