Hierom wil je de Trade Republic-betaalkaart mee op reis

Het is weer zover: je hebt je vakantiebestemming gekozen, je koffer is gepakt en de voorpret is begonnen. Dit jaar ga je verder weg dan ooit tevoren, net als 15% van de Nederlanders die in 2024 buiten Europa op vakantie gaan. Maar de stijgende prijzen knagen toch een beetje aan je reislust. Een derde van ons geeft aan dat vakantie simpelweg te duur wordt. In dit artikel gaan we aan de hand van een voorbeeld toelichten hoe je kosten kunt besparen als jij de Trade Republic-betaalkaart mee op reis neemt.

De Trade Republic-betaalkaart mee op reis

Je herinnert je nog goed hoe je vorig jaar tijdens je vakantie voortdurend op de kosten moest letten. Elke pinautomaat leek een aanslag op je budget en de wisselkoersen leken nooit in jouw voordeel te werken. Dit jaar gaat het anders zijn, want je neemt de Trade Republic-betaalkaart mee op reis.

Een week voor vertrek ontdek je de 1% Saveback functie van de kaart. Elke keer dat je de kaart gebruikt, verdien je 1% terug op je betalingen, tot maximaal €15 per maand. Dat klinkt misschien niet veel, maar deze kleine bedragen aan Saveback worden vervolgens automatisch belegd. Als – want beleggen kent risico’s – het in de toekomst voorspoedig verloopt met jouw beleggingen, kunnen die kleine bedragen binnenkort snel meer worden.

eindejaarsrally

Duty-free en investeren voor later

Op de luchthaven is het meteen raak. De duty-free winkels lonken en je hebt zin in iets leuks voor jezelf. Gelukkig heb je de Trade Republic-betaalkaart mee op reis, waardoor je direct de Saveback in je app ziet verschijnen nadat je hebt afgerekend. Je voelt je direct wat rustiger; het idee dat je iets terugkrijgt terwijl je plezier maakt, geeft een goed gevoel. De Savebackfunctie moet je niet motiveren om méér te gaan uitgeven, maar het is wel mooi meegenomen dat je bij elke betaling die je doet geld terugkrijgt.

 

Geld uit de muur

Eenmaal op bestemming, ontdek je al snel dat de Trade Republic-betaalkaart nog meer voordelen biedt op reis. De wisselkoersen zijn gunstig, en je hoeft je geen zorgen te maken over verborgen kosten. Dit betekent meer geld voor leuke uitstapjes, souvenirs en lokale lekkernijen. Maar het grootste voordeel merk je pas wanneer je geld wilt opnemen. Je hebt gelezen dat je overal ter wereld gratis kunt opnemen bij geldautomaten, zolang je maar minimaal 100 euro opneemt. Dit blijkt ideaal wanneer je een spontane dagtrip plant naar een afgelegen strand. Geen gedoe, geen extra kosten.

Zo koop ik elke maand ETFs met mijn rente

Periodiek beleggen

Tijdens een gesprek met een andere reiziger, kom je erachter dat je niet alleen bent in je enthousiasme over de Trade Republic-betaalkaart. Ze vertellen je hoe ze dankzij deze kaart ook zijn begonnen met periodiek beleggen, iets wat ze anders nooit vol zouden houden, maar via de app is het zo simpel om in te stellen. Eén keer goed naar kijken en beslissen in welke beleggingsproducten wil investeren en vervolgens kan je automatisch aankopen.

 

De terugreis

Op de terugreis, met je koffer vol herinneringen, realiseer je je hoeveel relaxter je vakantie was dankzij de voordelen van de Trade Republic-kaart. Geen gedoe met hoge kosten, en zelfs nog een beetje extra gespaard en geld belegd voor later. Je besluit om bij thuiskomst te controleren hoeveel je hebt gelegd tijdens deze vakantie.

Waarom de Trade Republic-betaalkaart mee op reis?

Deze Visa-debet card van Trade Republic biedt een scala aan voordelen die je vakantie een stuk betaalbaarder en zorgelozer maken. Laten we nog eens opsommen wat de voordelen zijn.

  • 1% Saveback bij betalingen: Met de Trade Republic kaart profiteer je van de 1% Saveback-functie. Dit betekent dat je 1% terugverdient op in aanmerking komende betalingen, tot maximaal €15 per maand. Dit bedrag wordt automatisch belegd in een beleggingsproduct die jij hebt gekozen.
  • Beste wisselkoersen: Wanneer je op vakantie bent, wil je geen zorgen hebben over hoge kosten voor het wisselen van valuta. De Trade Republic kaart biedt de beste wisselkoersen zonder extra kosten.
  • Gratis geld opnemen: Een ander groot voordeel van de Trade Republic kaart is dat je overal ter wereld gratis geld kunt opnemen bij geldautomaten, vanaf 100 euro per opname. Geen hoge kosten meer om geld uit de muur te halen.
  • Hoge veiligheidsnormen: Veiligheid staat voorop bij Trade Republic. Het kaartnummer en de CVV worden niet op de kaart zelf weergegeven, maar zijn alleen beschikbaar in de app. Dit minimaliseert het risico op hacken of misbruik.

 

Wil je de kaart ontvangen?

Goed, het moge dankzij het voorbeeld duidelijk zijn dat deze betaalkaart dus verschillende voordelen biedt. Bovendien biedt Trade Republic een rente van 3,75% per jaar (tot €50.000, vrij opneembaar) over het saldo wat je op de kaart heb staan. Betaal je dus niet met de kaart? Dan ontvang je nog steeds 3,75% aan rente over je saldo. Wil je de kaart graag ontvangen? Download dan de Trade Republic-app en vraag de kaart aan.

~ Dit artikel is in samenwerking geschreven met Trade Republic.

Kern van het verhaal

In 2024 gaat 15% van de Nederlanders buiten Europa op vakantie, ondanks stijgende prijzen. De Trade Republic kaart biedt een oplossing met voordelen zoals 1% Saveback op betalingen, de beste wisselkoersen, gratis geld opnemen en hoge veiligheidsnormen. Deze Visa-debetkaart helpt je vakantie betaalbaarder en zorgelozer te maken. Bovendien kun je automatisch beleggen met je besparingen. In dit artikel gaan we dieper in op deze voordelen.

WTF is een ETF?

Wil je ook starten met periodiek beleggen? WTF is een ETF? is een online video-cursus, waarin je leert ETF beleggen. De cursus start met de basis: je leert over de kansen, risico’s en kosten van investeren in ETF’s. Verder ontdek je hoe je lastige ETF-titels kunt ontcijferen en hoe je een financieel plan opstelt. Klik hier voor meer informatie over de cursus. 

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.