Hoe herken ik een dividendaandeel?

Wat is dividend?

Warren Buffett is er rijk door geworden: dividend beleggen. Sommige bedrijven keren jaarlijks een deel van hun winst uit aan hun aandeelhouders, in de vorm van dividend. Jouw vermogen kan op deze manier snel groeien, want ieder jaar krijg je weer nieuwe dividend uitgekeerd. Een deel van dat dividend ontvang je over het dividend dat je eerder al uitgekeerd hebt gekregen. Ja, dividend over dividend dus. Zo wordt het bedrag aan dividend jaarlijks steeds meer en ontstaat er een sneeuwbaleffect!

Maar hoe ontdek je of een aandeel dividend uitkeert?

In de meeste brokers-apps wordt dat niet direct weergegeven, maar het is vaak wel te controleren via de desktopversie van handelsplatformen. Zoek het aandeel op, check de kerncijfers en bekijk het percentage aan ‘dividendrendement’ dat het aandeel uitkeert.

 

Inspiratie nodig?

Ik heb een prachtige lijst met meer dan 150 Europese dividendaandelen. Laat je erdoor inspireren, maar doe daarna wel zelf nog even onderzoek of het aandeel bij jouw beleggingsstrategie past!

Sommige bedrijven keren jaarlijks een deel van hun winst uit aan hun aandeelhouders, in de vorm van dividend. Jouw vermogen kan op deze manier snel groeien, want ieder jaar krijg je weer nieuwe dividend uitgekeerd.

Cursus ETF-beleggen

De kern van de zaak

Warren Buffett is er rijk door geworden: dividend beleggen. Sommige bedrijven keren jaarlijks een deel van hun winst uit aan hun aandeelhouders, in de vorm van dividend. Jouw vermogen kan op deze manier snel groeien, want ieder jaar krijg je weer nieuwe dividend uitgekeerd. Een deel van dat dividend ontvang je over het dividend dat je eerder al uitgekeerd hebt gekregen. Dividend over dividend dus. 

Beleggen bij DEGIRO

Ben je geïnteresseerd om ook te starten met beleggen, maar heb je nog geen account? Een populair platform onder jongeren is het beleggersplatform van DEGIRO. Een van de redenen dat dit platform zo populair is, is omdat je 200 ETF’s eenmalig per maand kunt kopen zonder dat je daar transactiekosten voor betaald. Als je via deze link een account opent bij DEGIRO, krijg je € 100 aan gratis transactietegoed. Liever eerst een review lezen over deze broker? Klik dan hier!

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.